“Bart Van Loo maakt in deze Napoleon de hoge verwachtingen van na Chanson helemaal waar”, stelt Het Nieuwsblad. Dat hij kon schrijven, wisten we.
Dat hij kon praten, dat was dankzij De Wereld Draait Door ook bekend. Maar dat hij zich onlangs ontpopte tot “podiumbeest in driedelig pak” (Knack), was een regelrechte oog- en ooropener.

De voorstelling Chanson – une belle histoire kreeg overal in de Lage Landen de handen op elkaar. In deze nieuwe show blijft hij in Frankrijk, bij muzikant Geert Hellings en bij zichzelf. Zijn besteller over Napoleon smeekte om een vertaling naar het podium. Met zijn gekende bevlogenheid en zin voor humor legt Van Loo zijn familiegeschiedenis naast die van Bonaparte. De kleine keizer komt bij hem tot leven, wordt een mens van vlees en bloed die onder zijn huid kruipt. Een melange van woord en muziek. Deze "handige mix van geschiedenisles, cabaret en toneel” (Theaterkrant) trok vorig jaar in Vlaanderen alleen maar volle zalen.

Geert Hellings (Stanton) componeerde speciaal voor deze voorstelling een even verrassende als poëtische soundtrack en dankzij de unieke beelden van kunstenaar Koen Broucke is Napoleon ook visueel een bekoorlijk spektakel geworden. Twee jaar geleden brachten de heren een soort van try-out van deze voorstelling in De Kern. We herinneren ons levendig dat het publiek toen al enorm enthousiast reageerde. Wat gaat dat nu dan wel niet worden?!

Deze geboren verteller weet met zijn Napoleon de toehoorders op het puntje van hun stoel te kluisteren.” (Het Laatste Nieuws)

Podiumbeest in driedelig pak, waterval van feitjes en weetjes, panache en intact enthousiasme, showmanship waar niets op af te dingen valt.” (Knack)

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 16 euro
  • voorverkoop: 14 euro
  • vroegboekprijs (t.e.m. 11 augustus 2017): 13 euro