Zuidpool & Arsenaal / Lazarus

M.A.D.

M.A.D. is de afkorting van ‘Mutual Assured Destruction’ of 
‘Gegarandeerde Wederzijdse Vernietiging’;
het is een principe uit de Koude Oorlog 
dat het effectieve militaire gebruik van kernwapens moest ontraden.

2029.
Beijing, China. Een nucleair conflict zonder voorgaande lijkt onafwendbaar. De laatste hoop is gevestigd op topoverleg tussen de presidenten van de V.S. en China. ‘John’ en ‘Mi’ spreken elkaar onder vier ogen. De wereld houdt de adem in.

Een al te menselijke ontmoeting in een al te onmenselijke context.

‘M.A.D.’ kondigt zich aan als een tragikomisch duet,
een morbide paringsdans,
een lucide sprookjesparabel vlak voor Doomsday.


M.A.D. is een tragikomisch duet, een morbide paringsdans en een lucide sprookjesparabel vlak voor Doomsday – in één. Een nieuwe, snijdend actuele tekst van Jorgen Cassier, op maat van rasacteurs Sofie Decleir en Willy Thomas, die voor het eerst in duo op scène staan.

Zuidpool en ARSENAAL/LAZARUS zijn twee open huizen voor podiumkunsten. ‘M.A.D.’ past in beider belangstelling voor actuele thema’s en straf acteurswerk.

De regie is van Peter Seynaeve, Jorgen Cassier en Koen van Kaam, die eerder dit seizoen het bewierookte ‘Hiroshima mon amour’ maakten – ook al een stuk waarin nucleaire oorlogsvoering een hoofdrol opeiste.

in de pers:

“Hun frisse acteerwerk en samenspel dragen deze voorstelling” (De Morgen)

“Een politieke, maar toch vooral heel menselijke dialoog, die met veel zorg en gevoel voor humor gepolijst is(Het Nieuwsblad)

“Het is een vederlicht geheel, dat balanceert op het randje van kolder, maar wat een cadeau voor klassebakken als Thomas en Decleir” (Cutting Edge)

“Van diplomatie geen sprake hier: in de hyperbolische lichaamstaal van Willy Thomas houdt de Amerikaanse president het midden tussen een stuntelig Wim Helsen-typetje en een Woody Allen-neuroot. Sofie Decleir biedt de zenuwpees weerwerk als de koele communistische leider Mi. Vooral wanneer zij de onderlinge vervreemding op de spits drijft, ontaardt de voorstelling in een dolkomisch pokerspel” (De Standaard)


Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 14 euro
  • voorverkoop: 12 euro
  • vroegboekprijs (t.e.m. 11 augustus 2017): 11 euro