Cavaconcert: Flanders Recorder Quartet

Jubileum Afscheid : Bach

Het Flanders Recorder Quartet “Vier op ’n Rij” bestaat in 2017 dertig jaar en is in die periode geëvolueerd tot een ensemble dat tot de wereldtop behoort.
Het Flanders Recorder Quartet staat voor dertig jaar inventiviteit, originaliteit, creativiteit, verwondering en musiceervreugde. Het kwartet is niet meer weg te denken uit de oude muziek- en kamermuziekscène. intensief en exclusief samen met het Duitse label Aeolus.

Het Flanders Recorder Quartet, in België en Nederland beter bekend als “Vier op ’n Rij”, brengt een instrument dat tweehonderd jaar lang miskend werd, weer in al zijn glorie voor het voetlicht. Op een attractieve manier overtuigt het ensemble de melomaan met een uitzonderlijke verzameling van 150 instrumenten, wat ervoor zorgt dat elk concert een onvergetelijke gebeurtenis wordt. Tot de collectie behoren kopieën van blokfluiten naar afbeeldingen van Sebastian Virdung (1511) en naar instrumenten die eigendom waren van Henry VIII Schitterende instrumenten zijn de barokke grootbassen (tot 2,30 m hoog!), die door Friedrich von Huene uit Boston werd ontwikkeld. Deze uiterst zeldzame instrumenten zijn een lust voor oog en oor.

Bart Spanhove
Paul Van Loey
Tom Beets
Joris Van Goethem

programma

Concerto in F G.P. Telemann
adagio-allegro-grave-allegro

Die Kunst der Fuge – BWV 1080 J.S. Bach

Alle Menschen müssen sterben – BWV 643 J.S. Bach
Vom Himmel hoch, da komm ich her – BWV 606 J.S. Bach
Lobt Gott, ihr Christen, allzugleich – BWV 609 J.S. Bach
Das alte Jahr vergangen ist – BWV 614 J.S. Bach

Concerto in a – BWV 596 J.S. Bach
naar Vivaldi opus 3/11 (RV 565)
allegro-adagio-allegro-largo e spiccato-allegro

Passacaglia in g – BWV 582 J.S. Bach

Concerto in C – BWV 595 J.S. Bach

Fuga in D - J.S. Bach


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 11 euro
  • voorverkoop: 9 euro