Arsenaal / Lazarus

De zonder zon zon

De zonder zon zon is een universeel sprookje geschreven op de huid van onze tegenwoordige tijd. Bernard is een tovenaar met opmerkelijke verwezenlijkingen op zijn actief. Het gaat echter niet goed met hem. Het roer moet om. Nabil, zijn trouwe leerling, wil hem daar graag bij helpen. Samen bereiden ze zich voor op de ultieme tovertruc. Hun missie behelst de hele mensheid. Er zijn risico’s aan verbonden. Maar geen nieuwe optie toveren is geen optie.

Een verhaal over ontploffingen en crisissen, over de schade die onze ongefundeerde meningen veroorzaken, over afscheid, vriendschap en ouderdom, over magie, geloof, overtuigingen en waarheid. De kracht van deze voorstelling zit in de raakheid van de tekst en het spelplezier van de acteurs, twee komische talenten die elkaar met de ernst van kinderspel opjutten en meeslepen en die volledig opgaan in hun eigen logica.

‘Vlaams Cultureel Erfgoed’ Jaak Van Assche krijgt ‘Vers Vlaams Cultureel Erfgoed’ als tegenspeler: Zouzou Ben Chikha (Union Suspecte, Bevergem, Action Zoo Humain). Ruud Gielens (Union Suspecte, KVS, Kaaitheater) regisseerde beiden in een nieuw toneelstuk van de internationaal geprezen Pieter De Buysser.

Neem je buren mee, en ga extra voordelig naar deze voorstelling via de actie Van 't Straat!

tekst: Pieter De Buysser
spel: Jaak Van Assche en Zouzou Ben Chikha
regie, scenografie en lichtontwerp: Ruud Gielens

Trailer


Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 15 euro
  • voorverkoop: 13 euro
  • vroegboekprijs (t.e.m. 11 augustus 2017): 12 euro