Vitalski, Jean Paul Van Bendegem & Johan Braeckman

Sherlock Holmes

Literaire lezing van Vitalski met Jean Paul Van Bendegem & Johan Braeckman, gebaseerd op een radioproject dat de heren maakten voor Klara. Vitalski en zijn geleerde kompanen: de flamboyante wiskundige/filosoof Jean Paul Van Bendegem en Johan Braeckman, de filosoof die met zijn sabbatjaar alle pers haalde, verdiepen zich in het universum van Sherlock Holmes en zijn schepper Arthur Conan Doyle voor een geanimeerde voorstelling.

Sherlock Holmes, geesteskind van schrijver Arthur Conan Doyle, behoort tot de bekendste literaire personages ter wereld. Holmes is vooral bekend vanwege zijn intelligentie en zijn vermogen belangrijke conclusies af te leiden uit kleine, vaak schijnbaar onbelangrijke aanwijzingen. Een populaire mythe is dat de figuur van Sherlock Holmes de grondlegger was van een heel genre van moordmysteries.

Vitalski is de artiestennaam van Vital Baeken. Hij is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian, perfomer, mediafiguur en striptekenaar.

In 2011 werd Vitalski officieel ingewijd als 'Nachtburgemeester van Antwerpen'.

 

Jean Paul Van Bendegem is een Vlaamse wiskundige, filosoof en als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. Hij was tevens decaan van de Faculteit Letteren en Wijsbegeerteaan de VUB van 2005 tot en met 2009 en is nog steeds deeltijds gastprofessor aan de Universiteit Gent.

In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack. In oktober 2007 nam hij deel aan het populaire VRT-programma De Slimste Mens ter Wereld. Zijn boek Over wat ik nog wil schrijven behandelt 11 verschillende thema's: film, literatuur, strips, wiskunde, vrijmetselarij, muziek, architectuur, erotiek, porno, religie en Sherlock Holmes.

Johan Braeckman is een Vlaamse filosoof. Hij is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van Wonder en is gheen Wonder, het tijdschrift van SKEPP.


► Boeken, films, reeksen en meer met Sherlock Holmes kan je nu al ontdekken in Bibliotheek Bist en via http://bit.ly/bibbist_sherlockholmes


Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 14 euro
  • voorverkoop: 12 euro
  • vroegboekprijs (t.e.m. 11 augustus 2017): 11 euro