Mamutrio + Yves Peeters Gumbo

Club Canapé #1

Club Canapé tovert De Kern om tot een gezellige club met huiselijke sfeer. Aftrappen doen we dit seizoen met MAMUTRIO & Yves Peeters Gumbo.

MAMUTRIO brengt een actieve jazz stijl met veel interactie en spelplezier. Het repertoire bestaat vooral uit eigen werk van de drie bandleden, aangevuld met enkele Standards. De nadruk ligt op harmonieus en melodisch samenspel in een ritmische uitdagende context met veel dynamiek. MAMUTRIO ontstond onder impuls van het piepjonge grote talent Jesse Dockx en er werden reeds een twintigtal concerten gespeeld.

Lieven Cambré (alto sax)
Piet Verbist (contrabas)
Jesse Dockx (drums)

Met Gumbo maken de muzikanten rond drummer Yves Peeters een imaginaire reis naar het New Orleans van voor en na orkaan Katrina. De muziek die ze hiervoor componeren, arrangeren en spelen is een smeltkroes van invloeden en stijlen uit The Big Easy: krachtige zangpartijen uit de gospel en soul, vermengd met second line grooves van paradebands, bluesy pianolicks, funky blazersriffen en bezwerende voodooritmes, met daar bovenop veel ruimte en improvisatie.
The Big Easy revisited is een persoonlijke en hedendaagse interpretatie van het rijke muzikale erfgoed uit New Orleans.

Francois Vaiana (vocals)
Nicolas Kummert (tenor sax)
Dree Peremans (trombone)
Bruce James (piano en vocals)
Axel Gilain (bas)
Yves Peeters (drums)


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 14 euro
  • voorverkoop: 12 euro
  • vroegboekprijs (t.e.m. 05/08/2016, 16 uur): 11 euro