Van de auteur van MARSMAN

Kurt weet dat hij gaat sterven. Hij weet alleen nog niet wanneer. Misschien is het een kwestie van maanden, misschien heeft hij geluk en leeft hij nog jaren. Samen met zijn vrouw, Leen, verblijft hij - voor het eerst in 24 jaar zònder de kinderen - in het weekendhuisje van zijn vader in Dinez, een klein plaatsje vlakbij Houffalize. Alleen met z’n twee. Een paar dagen rust...
En dan ineens staan Geert en Nora voor de deur. Zonder dat Leen daar iets van af wist heeft Kurt zijn broer en schoonzus uitgenodigd om samen het weekend door te brengen.
En het begint te sneeuwen...

In een DINEZ in de sneeuw brengt Mathias Sercu 4 personages samen die door het nakende einde van één van hen met hun levenskeuzes geconfronteerd worden.

In een stijl die scherp genoeg is om pijnlijk te zijn maar ook luchtig genoeg om een glimlach te ontlokken schetst hij het leven van 2 broers en hun 2 vrouwen op een moment dat alles wat zeker was aan het wankelen gaat.

“... We weten allemaal dat elke dag de laatste kan zijn. Ge kunt uit uw voordeur stappen en overreden worden door een bus, ge kunt geld gaan afhalen aan de bancontact en een mes tussen uw ribben krijgen, ge kunt een hartstilstand krijgen in uwe zetel. Knip, gedaan! Het leven is te kort om niet te genieten! Pluk de dag! Live the life you love! ... We roepen het allemaal, maar er naar leven?? Hola! Da’s nog een ander paar mouwen.” (Kurt)

Tekst: Mathias Sercu
Regie: Gregory Caers
Spel: Paula Bangels, Hannelore Bedert, Joris Hessels & Mathias Sercu

Trailer

DINEZ in de sneeuw TRAILER voorjaar 2017 DE SPELERIJ


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 14 euro
  • voorverkoop: 12 euro
  • vroegboekprijs (t.e.m. 05/08/2016, 16 uur): 11 euro