Muziek

Matinee Senioren Wilrijk

i.s.m. District Wilrijk

za 21 okt 2017 - 14.00 uur

Om de jongeren van toen nog eens bij elkaar te brengen, organiseert het district Wilrijk voor de tweede maal een grote retrofuif in zaal Theadrôme aan de Heistraat. ’s Namiddags kan de oudere garde genieten van een dansnamiddag met koffie en gebak.

Retrofuif Wilrijkse JeugdHuizen

i.s.m. District Wilrijk

za 21 okt 2017 - 20.00 uur

Om de jongeren van toen nog eens bij elkaar te brengen, organiseert het district Wilrijk voor de tweede maal een grote retrofuif in zaal Theadrôme aan de Heistraat.’s Avonds bouwen de jongeren van vroeger een stevig feestje met de beste muziek uit drie decennia.

Op Aanvraag

Het Muzikament

wo 25 okt 2017 - 14.30 uur

Muziek die inspireert, verstilt en ontroert. Met deze gedachte trekken Antwerpse muzikanten de hort op.

Mira

Plaats

vr 27 okt 2017 - 20.15 uur

Checken Checken. Ze stond ook verschillende keren in De Kern. Ook album nummer vier, Plaats, is een typische Miraplaat geworden. Breekbaar én krachtig, soms speels en cabaretesk, altijd indringend en oprecht.

Cavaconcert: Andries Voets

Piano

zo 5 nov 2017 - 10.30 uur

De zeer jonge pianist Andries Voets brengt werken die hem nauw aan het hart liggen zoals Mozart, Brahms en Ravel... Jonge muzikant, hoog niveau!

De Bonanzas

The Wonderyears

ma 20 nov 2017 - 14.30 uur

Nadat De Bonanzas u al op onnavolgbare wijze de allergrootste sixtieshits voorschotelden, gaan ze dit seizoen weer een stapje verder met ‘The Wonderyears’. Met hun gekend aanstekelijk enthousiasme bladeren ze samen met u nog wat verder door de onuitputtelijke 60's catalogus...

Tutu Puoane

The Joni Mitchell Project

do 23 nov 2017 - 20.15 uur

Tutu Puoane onderneemt een reis doorheen de muziek en poëzie van één van haar favoriete artiesten, de fantastische Canadese singersongwriter Joni Mitchell. Tutu drukt haar eigen stempel op Joni’s muziek met haar prachtige stem en unieke frasering.

Cavaconcert: Flanders Recorder Quartet

Jubileum Afscheid : Bach

zo 3 dec 2017 - 10.30 uur

Het Flanders Recorder Quartet “Vier op ’n Rij” bestaat in 2017 dertig jaar en is in die periode geëvolueerd tot een ensemble dat tot de wereldtop behoort. Voor hun jubileum kiezen ze voluit voor Johann Sebastian Bach...

Accordeon Ensemble Henri De Decker

Accordeon Matinee

zo 10 dec 2017 - 14.30 uur

Door de jaren heen heeft dirigent Henri De Decker talrijke arrangementen en eigen stukken gemaakt én aangeleerd aan vele accordeonisten. Het Wilrijkse Accordeon Ensemble brengt eigen composities en medleys van gekende melodieën.

Eddy et les Vedettes

Chansons Fatales - Dernière

do 21 dec 2017 - 20.15 uur

Na het bejubelde Chanson. Une Belle Histoire, met schrijver Bart Van Loo, is er nu Chansons Fatales waarin Eddy en zijn vedetten een ode brengen aan de duivelse dames van het Franse lied: Juliette Gréco, Edith Piaf, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots.

Concertband Antwerpen

Nieuwjaarsconcert

zo 7 jan 2018 - 14.30 uur

Concertband Antwerpen organiseert een ambitieus nieuwjaarsconcert met een gevarieerd programma van bekende en minder bekende muziek, waarbij ook een aantal nieuwjaarsklassiekers niet ontbreken.

Operettegezelschap Aquila

Frühjahrsparade van Robert Stolz

zo 14 jan 2018 - 14.30 uur

Operettegezelschap Aquila is weer te gast in het Cultuurcentrum van Wilrijk. Dit jaar brengt het gezelschap de luchtige operette Frühjahrsparade van niemand minder dan Robert Stolz...

Frank Vander linden

Een nieuw jaar, een nieuwe Frank

vr 26 jan 2018 - 20.15 uur

Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen.Een nieuw, voldragen soloalbum en talrijke optredens, waarvoor Frank zich kleinschalig laat bijstaan door een bij elk concert wisselende duomuzikant(e). Een nieuwe, hoogst interessante manier om Vander linden van dichtbij te leren ke

Delmas

Maison Musicale

za 3 feb 2018 - 20.15 uur

De mooiste musicalnummers begeleid door schitterende live muzikanten.

Cavaconcert: Roeland Hendrikx Ensemble

Magical Moments

zo 4 feb 2018 - 10.30 uur

Roeland Hendrikx is een van de toonaangevende klarinettisten in Belgie. Hij is gepassioneerd door en het grote orkestrale repertoire en het rijke klarinet kamermuziekrepertoire.

Jef Neve

Spirit Control

za 24 feb 2018 - 20.15 uur

Het tempo ligt hoog, de piano duwt de stroom voorwaarts, drums en elektronica doen het rommelen in de onderbuik en strijkers zorgen voor de dramatische toetsen. De optelsom: meeslepende songs die een commentaar leveren bij het hectische en hoge ritme van deze tijd.

Cavaconcert: Emma en Astrid Wauters

Van Spaanse Dansen tot Melancholische Melodieën, harp en cello

zo 4 mrt 2018 - 10.30 uur

De tweelingzussen Emma en Astrid Wauters groeiden op in een muzikale familie en houden ervan samen te musiceren. Dansen van het zuiderse volk... Spaanse passie. Passé. Nostalgie. Melancholie.

Pieter Embrechts & Sun*Sun*Sun String Orchestra

Onderwoud

vr 16 mrt 2018 - 20.15 uur

Het langverwachte nieuwe Nederlandstalige dubbelalbum van Pieter Embrechts verscheen in het voorjaar van 2016 en werd onmiddellijk overladen met lovende recensies. Samen met het magistrale SUN*SUN*SUN String Orkestra stelt hij deze prachtige songs in intieme vorm voor.

Bollylicious

Sitara

za 17 mrt 2018 - 20.15 uur

Een avond vol opzwepende Indische dansacts met veel humor, meeslepende muziek, kleurrijke kostuums en een goede dosis glitter and glamour.

Cavaconcert: Grupetto

George Gershwin "Rhapsody in Blue'

zo 18 mrt 2018 - 14.30 uur

‘George Gershwin: Rhapsody in Blue’: een muzikale ode aan de vriendschap. De muzikale kameleons van GRUPETTO wisselen meermaals van instrument, van Swanee over Rhapsody in Blue en van het pianoconcerto in F tot zijn laatste song.Tapdanser, zanger en acteur Serge Hamers bezingt de hechte vriendschap

Cavaconcert: Taurus Kwartet

Stijkkwartetten van Ludwig von Beethoven

zo 8 apr 2018 - 10.30 uur

Het Taurus Kwartet speelt 2 strijkkwartetten van Beethoven, een vroeg en een laat werk.

Cavaconcert: Claus Vermeulen & Diede Verpoest

piano en altviool

zo 6 mei 2018 - 10.30 uur

Als jong duo bieden Verpoest en Vermeulen een gevarieerd en spannend programma aan, gaande van intieme werken van Schubert en Schumann tot virtuoze en excentrieke werken van Poulenc en Janacek.

Laïs

Omhelst de kleinkunst

vr 18 mei 2018 - 20.15 uur

De taal kruipt waar zij niet gaan kan, zeker als deze taal in het bloed zit, zeker als het de taal betreft waarin men ooit geboren is: ongetwijfeld tot vreugde van velen, en in elk geval met frisse zin en grote geestdrift van hun kant, keren de drie dames van Laïs terug naar het Nederlands.