Met een goede voorraadkast kan je in een handomdraai een gezonde, volwaardige maaltijd tevoorschijn toveren. Je start de les met info over wat niet mag ontbreken in je voorraadkast, waar je je ingrediënten kan inslaan en hoe je ze het best bewaart. Daarna ga je zelf aan de slag met basisbereidingen van granen, peulvruchten en pitten. Je leert hoe je best grote porties bereidt en hoe ze te bewaren zodat ook je ijskast steeds gevuld is met een voorraad gezonde snacks en ingrediënten voor volwaardige maaltijden. Je gaat naar huis met een lijstje om te starten met een voorraadkast , recepten om het meeste uit je voorraadkast te halen, massa’s inspiratie én een bokaal met biologische ingrediënten waarmee je thuis zelf aan de slag kan gaan.

Annelies Van den Bleeken houdt van jonge scheutjes, stevige knollen, zomers zoet en al wat het veld in elk seizoen te bieden heeft. Geïnspireerd door de seizoenen kookt Annelies kleurrijke, smaakvolle, vullende volwaardig plantaardige maaltijden recht van ‘t veld. Ze leerde de basis van het farm to table-koken in Natural Gourmet Institute in New York en verfijnde haar kookstijl door haar samenwerkingen met andere lokale koks en boeren en als chef in Local Store in Antwerpen. 
 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • standaardprijs: 10 euro

Extra

Begeleiding: Annelies Van den Bleeken

In samenwerking met dienstencentrum Oosterveld