Mgodo Tracks - GEANNULEERD

Videoconcert van Matchume Zango en Walter Verdin.

Wegens beperkte belangstelling voor Mgodo Tracks, moeten we het concert jammer genoeg annuleren.

Met Matchume Zango (MZ), Tinoca Zimba (MZ), Nomapostile Nyiki (Z-A), Stélio Mondlane (MZ), Nelton Miranda (MZ) en Walter Verdin.

Videoconcert Mgodo Tracks is een eigentijdse versie van de mgodo, een oude concertvorm uit de Chopi-cultuur (zuidelijk Mozambique). Verschillende soorten Afrikaanse en westerse muziek worden gecombineerd met nieuwe muziek- en videotechnologieën. Het concert is een veelkleurig feest waarin muzikaal spelplezier en genieten voor muzikanten en publiek centraal staan. Mgodo Tracks dompelt je onder in de warmte van de mensen en het dagelijkse leven van zuidelijk Afrika.

De timbila, een xylofoon met een typische 'zoemende', hypnotiserende klank is het specifieke instrument van de Chopi en staat in dit concert centraal. Mgodo betekent 'totaalspektakel': muziek met zang en dans. De zang gaf bijtende commentaar op de omgeving. Niemand ontsnapte aan de kritiek. Naast nieuwe teksten zijn er in Mgodo Tracks ook videoprojecties: die vormen een hedendaagse versie van de dans in de Chopi-concerten. Zo ontstaat een dialoog tussen oude en nieuwe instrumenten, tussen video en livemuziek, tussen de dans op het scherm en de dans op het podium.
Zoals bij de originele mgodo-concerten wil het project uiteindelijk een trance bewerkstelligen bij zowel de spelers als het publiek. Een gemeenschappelijke vreugde, een gemeenschappelijke treurnis.
Mgodo Tracks kijkt naar een toekomst waarin verschillende culturen samenkomen en evolueren via dialoog tussen evenwaardige individuen, in ons geval kunstenaars. Diversiteit, culturele verschillen als motor voor een samenleving, haar cultuur, haar kunsten.

concept Matchume Zango & Walter Verdin
met Matchume Zango (timbila, percussie en zang), Tinoca Zimba & Nomapostile Nyiki (zang en dans), Stélio Mondlane (drums), Nelton Miranda (bas) en Walter Verdin (elektronica)


productie VIDEOLEPSIA
in coproductie met 30CC Leuven, CCFM Maputo (Centro Cultural Franco-Moçambicano)
in samenwerking met Associação Cultural Warethwa & Nzango Artist Residency - Maputo, Afrika Filmfestival - Leuven
met de steun van de stad Leuven en de Vlaamse overheid


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 12 euro
  • voorverkoop: 10 euro