Matt Watts & Nicolas Rombouts

Muted songs for piano

Op een avond in november 2020 spraken Nicolas Rombouts en Matt Watts af in Nicolas’ opnamestudio Studio Caporal, vlak achter het Antwerpse Centraal station. Een week na de zelfmoord van hun vriend, de kunstenaar Loloman (aka Ward Zwart) en midden in de nasleep van een gefaald huwelijk, getekend door pijn, verslaving en depressie, spraken ze elkaar aan de telefoon en wilden ze samen een opnamesessie doen. 

Die avond deelden ze hun verlies in woorden en op een gedempte piano, een contrabas en elektronica. Ze deelden ook hun composities en improviseerden er nieuwe, en tegen de volgende dag was hun nieuwe album Muted Songs for Piano klaar. Bedoeld om in één ruk van begin tot einde te worden beluisterd. Je hebt door de ruimte gereisd en kijkt dan met een telescoop terug naar deze aarde, een eenzaam mausoleum van herinneringen – klanken die je bijna kan horen, beweging die je bijna kan voelen, hoewel je weet dat ze voorgoed verdwenen zijn tegen het moment waarop hun licht jouw oog bereikt. 

“Muted songs for piano is een pakkende luisterervaring die het persoonlijke verdriet ver overstijgt en naar het slot het felle licht aan het einde van de tunnel omarmt.” **** (Het Nieuwsblad)


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 16 euro
  • voorverkoop: 14 euro

Extra

Omwille van gezondheidsredenen kan het concert niet plaatsvinden.