Matthias Van den Brande (°1993) is een Belgische saxofonist en componist/arrangeur met al een interessant levensverhaal. Na zijn studies in Antwerpen en Philadelphia (VS), studeerde hij in 2017 af aan de masteropleiding van het conservatorium van Amsterdam, waar hij momenteel nog steeds woont. Hij is al een hele tijd een vaste waarde in het professionele muzieklandschap en speelde met artiesten uit verschillende stijlen, van het Grammy-winnende Brussels Jazz Orchestra tot de TV vedette Nathalie Meskens.
Op 14 december presenteert hij met een 9-koppige band zijn debuutalbum "Opus #1" in CC de Kern, wat deel uitmaakt van de officiële album release tour doorheen België en Nederland.

"Opus #1" biedt een vernieuwende blik op wat jazz kan betekenen in de 21ste eeuw. Door een klassiek blaaskwintet toe te voegen aan zijn reeds bestaande jazz kwartet, onderzoekt Matthias nieuwe wegen van kleuren en gevoelens die hem de inspiratie geven om verfrissende composities te schrijven die de grenzen van zowel jazz als klassiek overschrijden en hierdoor een nieuw en origineel muzikaal universum creëren. Op deze manier streeft hij ernaar om zowel een gevoel van verwondering als melancholie uit te lokken bij de luisteraars, terwijl hij ze meeneemt op een muzikale reis door het onbekende.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door Rudinox - https://www.rudinox.be

Matthias Van den Brande - saxofoon/composities & arrangementen
Alex Koo - piano
Soet Kempeneer - contrabas
Robin van Rhijn - drums
Teresa Costa - fluit
Maripepa Contreras Gámez - hobo
Tonio Comesaña - klarinet
Jochem van Hoogdalem - hoorn
Tania Otero Blanco - fagot


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • Kassa/voorverkoop: 15 euro
  • <26j: 7 euro