Waarom zou je nog pokkedure software aankopen wanneer er uitstekende - gratis - alternatieven beschikbaar zijn die evengoed werken? Vrije en opensourcesoftware wordt dagelijks getest en gebruikt door een steeds grotere gebruikersgemeenschap die ervan overtuigd is dat iedereen digitale toegang verdient. Iedereen kan de software vrij gebruiken, kopiëren, verdelen, bestuderen, veranderen en verbeteren.
Tijdens dit Linux Presentation Day infomoment – in het kader van de digitale week - kom je meer te weten over de open-sourcehulpmiddelen Ubuntu, Fedora of Centos waarmee je gratis aan de slag kan op je pc of laptop en worden standaardprogramma’s als LibreOffice toegelicht. Dit lijkt je wel wat maar je weet absoluut niet hoe je dat allemaal zelf voor elkaar krijgt? Geen nood.

Bij voldoende interesse – intekenen kan tijdens dit infomoment - organiseren we elke laatste woensdag van de maand een sessie waar ruimte is voor het gebruiksklaar maken van jouw laptop. Er kan dan individueel nagekeken en getest worden of je laptop geschikt is om met opensource te werken voordat de toepassingen definitief geïnstalleerd worden. Toepassingen zoals de drivers die nodig zijn bij het downloaden van een film of het instellen van je printer kunnen op vraag geïnstalleerd worden. Er is ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van problemen die zich kunnen voordoen.

 

 


Praktisch

prijzen
  • gratis

Extra

Begeleiding: Stephan Vercammen

In samenwerking met Bib Wilrijk.