Le Nozze

DESCHONECOMPANIE & muziektheater Transparant

Een man en vrouw met levenservaring en een fladderende jongen spreken in een taaltje gebaseerd op Mozart en Da Ponte’s Le Nozze di Figaro.

Met enkel de meest essentiële attributen bouwen ze het landgoed en huwelijk op van een graaf en een gravin, hun bedienden en aanverwanten. Om hun liefde nieuw leven in te blazen, verkleedt de gravin zich in de dienster waar de graaf een oogje op heeft. De graaf wil de eerste huwelijksnacht met de dienster doorbrengen en waant zich haar kersverse bruidegom. De jonge Cherubino lijdt aan verliefdheid en moet zich vermommen om de gravin te kunnen blijven zien. Iedereen verkleedt zich in iedereen.

“… het talent van Goossens om de juiste mensen te kiezen valt niet licht in te schatten. In een minimale, efficiënte decorsetting ontrolt zich Mozarts opera buffa. ” (Evelyne Coussens, Etcetera)

Deze voorstelling maakt deel uit van de DEDAPONTETRILOGIE (Le Nozze, Don Juan en Così), die op 21 augustus in Wilrijk speelt. Je kan er één voorstelling uitpikken (€ 15) of gaan voor alle drie met een combiticket (€ 35).

Praktisch

prijzen
  • standaardprijs: 15 euro

Extra

Locatie:
Evenementenplein De Put
Universiteitsbaan Wilrijk, ter hoogte van Gebouw Q.

Bereikbaar via fiets, auto (volg pijlen naar gebouw Q, evenementenparking naast de speellocatie) en De Lijn.

Bekijk ook eens:

DEDAPONTETRILOGIE

DESCHONECOMPANIE & muziektheater Transparant

za 21 aug 2021 - 15.00 uur tot za 21 aug 2021 - 22.30 uur

DESCHONECOMPANIE zoekt graag de grenzen van opera en theater op en maakte de voorbije jaren bewerkingen van Don Juan, Così en Le Nozze. Op zaterdag 21 augustus spelen ze alle drie de voorstellingen op één dag in Wilrijk.

Così

DESCHONECOMPANIE & muziektheater Transparant

za 21 aug 2021 - 17.30 uur

Twee jonge koppels proberen, elk in hun eigen taal, te bewijzen hoe oprecht hun liefde is.

Don Juan

DESCHONECOMPANIE & muziektheater Transparant

za 21 aug 2021 - 21.00 uur

Drie spelers, een klassieke zangeres en een pianist, ontleden voor de ogen van het publiek de muziek van Mozarts opera Don Giovanni en wisselen ze in sneltempo af met teksten van Molières Don Juan.