Mustafa Kör | De lammeren

Leesclub

Zin om met een glaasje wijn in de ene hand, en het boek in de andere, onder leiding van Paul de Dijn jouw leeservaringen met andere lezers te delen?

Voorafgaand aan de literaire lezing met Mustafa Kör organiseren we een leesclub rond zijn roman De lammeren. Met een ticket van deze leesclub kan je trouwens gratis naar de lezing komen.

'Umut gaat terug naar zijn geboorteland Turkije om er achter te komen waarom zijn broer zelfmoord pleegde. Bovendien wil hij zijn eerste grote liefde Aysa zoeken. Hij verblijft o.a. in Konya, de stad van de Derwishen. Een sterk autobiografisch getint verhaal. Kör (1976) is geboren in Turkije, maar woont sinds zijn derde jaar in Vlaanderen. Hij zit in een rolstoel na een ernstig auto-ongeluk. Met het verhaal 'De uitverkorenen', de basis voor deze roman, won hij een El Hizjra-literatuurprijs. Zijn taal is bloemrijk en vol beeldspraak. Dat is wel eens hinderlijk, maar niet in deze indrukwekkende roman. Hij schetst een ontroerend beeld van zijn familieleden, vooral van zijn afstandelijke vader. De nostalgische verhalen en een zekere spanning houden de lezer in de greep.' NBD Biblion

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • voorverkoop: 5 euro
  • kassa: 6 euro