Mustafa Kör | De lammeren

Leesclub

Zin om met een glaasje wijn in de ene hand, en het boek in de andere, onder leiding van Paul de Dijn jouw leeservaringen met andere lezers te delen?

Voorafgaand aan de literaire lezing met Mustafa Kör organiseren we een leesclub rond zijn roman De lammeren. Met een ticket van deze leesclub kan je trouwens gratis naar de lezing van Mustafa Kör en Michael Vandebril komen.

'Umut gaat terug naar zijn geboorteland Turkije om er achter te komen waarom zijn broer zelfmoord pleegde. Bovendien wil hij zijn eerste grote liefde Aysa zoeken. Hij verblijft o.a. in Konya, de stad van de Derwishen. Een sterk autobiografisch getint verhaal. Kör (1976) is geboren in Turkije, maar woont sinds zijn derde jaar in Vlaanderen. Hij zit in een rolstoel na een ernstig auto-ongeluk. Met het verhaal 'De uitverkorenen', de basis voor deze roman, won hij een El Hizjra-literatuurprijs. Zijn taal is bloemrijk en vol beeldspraak. Dat is wel eens hinderlijk, maar niet in deze indrukwekkende roman. Hij schetst een ontroerend beeld van zijn familieleden, vooral van zijn afstandelijke vader. De nostalgische verhalen en een zekere spanning houden de lezer in de greep.' NBD Biblion


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • voorverkoop: 5 euro
  • kassa: 6 euro

Extra

Nieuwe datum!

Bekijk ook eens:

Mustafa Kör & Michael Vandebril

Literaire lezing

do 25 jan 2018 - 20.15 uur

Nooit eerder was Gedichtendag 2018 en de start van de Week van de Poëzie zo tastbaar in onze bibliotheek. Op 25 januari laat Vanessa Broes de dichters Mustafa Kör en Michael Vandebril aan het woord.

Herman Koch | De greppel

Leesclub

do 15 mrt 2018 - 20.15 uur

Voorafgaand aan de literaire lezing met Herman Koch organiseren we een leesclub rond zijn roman De greppel.