Zin om met een glaasje wijn in de ene hand, en het boek in de andere, onder leiding van Paul de Dijn jouw leeservaringen met andere lezers te delen?

Voorafgaand aan de literaire lezing met Herman Koch organiseren we een leesclub rond zijn roman De greppel. Met een ticket van deze leesclub kan je trouwens gratis naar de lezing komen.


'Slimme, licht onuitstaanbare verteller met Jekyll en Hyde-allure. Ingenieuze plot. Kraakhelder proza. Vleug zwarte humor. Het Herman Koch-recept maakt ook De Greppel tot een heerlijke pageturner.
Bedriegt ze hem of niet? Op die vraag drijft de plot in de negende roman van Nederlands succesrijkste naoorlogse schrijver. 'Ik noem haar Sylvia', zegt de verteller in de eerste zin. Doet denken aan 'Call me Ishmael', de opening van Moby-Dick. Tot daar de gelijkenis, maar net als bij Melville zijn we dus meteen gewaarschuwd voor wat komt: best niet blind vertrouwen, die verteller. Dat was ook zo in Het diner, Koch zijn best verkochte boek, in Zomerhuis met zwembad en in Geachte heer M. Wat is waar en wat is waan, welke verbanden zijn reëel en welke bestaan alleen in het hoofd van die verteller? Soms weet je het pas laat in het verhaal, soms helemaal niet.' De Standaard, 18 november 2016


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • voorverkoop: 5 euro
  • kassa: 6 euro

Bekijk ook eens:

Herman Koch

Literaire lezing

do 22 mrt 2018 - 20.15 uur

Wereldberoemde schrijver