Stefan Brijs

Leesclub • De engelenmaker

Met Paul De Dijn en een glas wijn
Zin om met een glaasje wijn in de ene hand en het boek in de andere, onder leiding van Paul De Dijn, jouw leeservaringen met andere lezers te delen?

Lezing Stefan Brijs inbegrepen
Voorafgaand aan de lezing met Stefan Brijs (op 26 september) organiseren we een leesclub rond zijn succesroman De engelenmaker. Met een ticket van deze leesclub kan je een gratis ticket voor de lezing afhalen aan het onthaal van de bib of cc de Kern.

De engelenmaker
De grote doorbraak van Stefan Brijs: De engelenmaker, over wetenschap en geloof. De vertaalrechten zijn verkocht aan meer dan vijftien landen.De roman werd bekroond met de Gouden Uil Publieksprijs en genomineerd voor zowel de Libris als de AKO Literatuurprijs.
Na een afwezigheid van bijna twintig jaar keert Doktor Victor Hoppe in 1984 terug naar zijn geboortedorp Wolfheim, vlak bij het drielandenpunt in de buurt van Vaals en Aken. De bekrompen dorpelingen reageren argwanend op zijn komst, zeker als blijkt dat hij drie kinderen van een paar weken oud bij zich heeft: een identieke drieling met een schrikwekkende afwijking. Na enkele bijzondere genezingen wordt de dokter toch aanvaard in het dorp en gestaag groeit zijn populariteit. Zijn kinderen zijn echter zelden te zien en dat voedt de geruchten. Langzaam groeit het besef dat ze alle drie ernstig ziek zijn. Maar er blijkt meer aan de hand, niet alleen met de kinderen, ook met de dokter zelf die, gegijzeld door zijn verleden, een beslissing neemt die hem onsterfelijkheid moet bezorgen.


Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 6 euro
  • voorverkoop: 5 euro
  • vt statuut: 2 euro

Extra

  • Opgelet • deze leesclub zal uitzonderlijk op dinsdag plaatsvinden!
  • Met een ticket van deze leesclub kan je een gratis ticket voor de lezing afhalen aan het onthaal van de Bib of De Kern.

Bekijk ook eens:

Stefan Brijs

Literaire lezing

do 26 sep 2019 - 20.15 uur

Stefan Brijs (1969) debuteerde met De verwording, een magisch-realistische roman die opviel door zijn barokke taal. Een recensent noemde hem toen ‘een groot talent’ en ‘de hoop van de Vlaamse letteren’.

Leen Dendievel

Literaire lezing

do 10 okt 2019 - 20.15 uur

Actrice Leen Dendievel kan je kennen van tv-rollen in onder meer 16+ en Thuis. In het theater speelde ze onder meer in Groenten uit Balen, Agnes of God en bij de Komediecompanie, Theater Paljas en ’t Echt Antwaarps Teater.

Annelies Beck

Leesclub • Toekomstkoorts

do 7 nov 2019 - 20.15 uur

Zin om met een glaasje wijn in de ene hand, en het boek in de andere, onder leiding van Paul De Dijn, jouw leeservaringen met andere lezers te delen?