Kortfilmfestival: Holy Night Lonely Lights, May Day, Sons of No One en Wildebeest.

Matthew Noydens, Nicolas Keppens, Matthias Phlips, Hans Vannetelbosch, Fedrik De Beul, Olivier Magis

2017 - BE - 80 min.

Tijdens het afgelopen Kortfilmfestival Leuven toonde heel wat talentvolle makers (opnieuw) wat ze in hun filmmars hebben. Onze trouwe kortfilmpartner Dalton Distribution pikte er ook dit jaar ijzersterke kortfilms uit, klaar om op het grote publiek los te laten.

Holy Night Lonely Nights - Matthew Noydens
Drie mannen willen kerstavond niet alleen doorbrengen. Melchior, Balthazar en Caspar dwalen door Antwerpen, op zoek naar wat warmte en vertier. Ze worden geconfronteerd met zichzelf en de gevaren van de nacht.

May Day - Fedrik De Beul, Olivier Magis
In de woonkamer van Thierry zijn verschillende mensen samen gekomen. Ze kennen elkaar niet, maar hopen allemaal dezelfde droom te kunnen waarmaken. Maar we zijn in Brussel... en daar loopt niets zoals gepland.
Winnaar van de Jury- én Publieksprijs en de (gloednieuwe) prijs voor Beste Acteerprestatie (Thierry Hellin) op het Kortfilmfestival Leuven, 2017

Sons of No One - Hans Vannetelbosch
Eva is opvoedster in een jongerenopvangcentrum. Ze bijt zich vast in haar werk en stelt rechtvaardigheid voorop. Na een incident tussen een bewaker en één van de jongens trekt Eva het verhaal van de bewaker sterk in twijfel…
Publieksprijs, Film Fest Gent 2017

Wildebeest - Nicolas Keppens, Matthias Phlips
Op safari gaan is een droom voor velen, maar het wordt voor Linda en Troyer een vreselijk echt avontuur wanneer ze worden achtergelaten in de savanne.
Publieksprijs Beste Korte Animatiefilm op het Kortfilmfestival Leuven, 2017Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 6 euro