Klassiek in het Park: Sevak Avanesyan (cello) | Sonoro Quartet

SEVAK AVANESYAN (cello),  geboren in 1989 in Armenië in een muzikale gezin, begon cello te studeren op 5-jarige leeftijd bij de bekende Armeense celliste Medea Abrahamyan, studente van de legendarische Mstislav Rostropovitsch. In 2003 verhuisde zijn hele gezin naar Brussel waar hij als 13-jarige les volgende aan de klas van mevrouw Viviane Spanoghe in het Koninklijk Conservatorium Brussel. Hij was als 13-jarige de jongste student ooit in België. Sevak studeerde in 2010 met de grootste onderscheiding af en startte vervolgens in de klas van de gerenommeerde cellist Claudio Bohorquez aan de "Hochschule für Musik Hanns Eisler" in Berlijn.

Met OCELLO gaat Sevak Avanesyan solo en brengt hij unieke cello-composities tot leven. Van Bach over Hindemith tot Armeens werk uit de vierde eeuw.

Beklijvend uitdagend voor zowel uitvoerder als toehoorder. Een absolute topper. Een gegarandeerd succesvol concert!

 

Het SONORO QUARTET werd opgericht in 2019 door vier beloftevolle en getalenteerde muzikanten: violisten Mona Verhas en Jeroen De Beer, altviolist Séamus Hickey en cellist Paul Heyman. Het quartet - met het opkomende 23-jarige talent Mona Verhas op viool - studeert momenteel aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie in Amsterdam (NSKA) waar ze les volgen bij o.a. leden van het Danel Quartet, Eberhard Feltz, Hagen Quartet etc. Het jonge kwartet speelde reeds in zalen zoals de Bijloke, Amuz, De Singel en was te gast op het Beethoven Festival 2020 waar ze de première uitvoerden van het eerste strijkkwartet van Eric Domench, opgenomen door de SWR televisie. Sonoro, een warm ensemble met een mooie ronde sound dat zich het komende seizoen werpt op vier prachtige kamermuziekprogramma's.

      ‘SUNRISE ‘-kwartet van Haydn, Op. 76 Nr. 4 - allegro – adagio – menuet – allegro

Sevak Avanesyan

Sonoro Quartet speelt Mozart

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • standaardprijs: 5 euro
  • kansentarief: 2 euro

Extra

U kan op 2 locaties in het park genieten van een concert. Na 25 minuten kan u door het park wandelen naar de volgende locatie.

Na het concert zal er een drankje worden aangeboden in de Zomerbar.

Gelieve rekening te houden met en begrip op te  brengen voor de maatregelen ivm Covid 19.