Klassiek in het Park: Chicas Con Cuerdas (gitaar) | Sarah en Hannah Van Laere (cello & viool)

Leerkrachten Academie Wilrijk

Met Café para dos voert gitaarduo CHICAS Y CUERDAS u mee op een  muzikale reis doorheen Zuid-Amerika. Op 12 snaren reizen Birgitte Christophe & Stephanie Focquet samen met u doorheen het repertoire van Latijns‐Amerikaanse componisten zoals Máximo Diego Pujol, Radamés Gnattali, Julio César Oliva en Jorge Cardoso.

Van het zwoele Argentijnse tangosalon over drukke Colombiaanse boulevards naar de lagunes van Mexico…en u hoeft er niet eens voor van uw stoel te komen!

---

SARAH VAN LAERE (°1991) begon op negenjarige leeftijd cellolessen te volgen bij Geert De Bièvre in de Stedelijke Academie van Lier. Daar volgde zij ook zanglessen bij Mady Bonert. Het afsluiten van de periode aan de Academie werd bekroond met een prijs Pollet-De Tiège en ook een Stadsmedaille. Na haar middelbare studies ging zij in 2009 cello studeren aan het Lemmensinstituut te Leuven bij Geert De Bièvre en Martijn Vink. Aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen haalde zij een het diploma van de Specifieke Lerarenopleiding Muziek.  Momenteel is Sarah als leraar verbonden aan de Academie van Wilrijk en Edegem. Daarnaast speelt zij regelmatig mee in verschillende orkesten en ensembles. Hieronder vallen onder andere het symfonisch orkest La Passione, het jazz ensemble DC 11tet en pianokwartet Ensemble Panacée.

 

HANNAH VAN LAERE (°1996) startte op 5-jarige leeftijd in de Stedelijke Academie van Lier haar vioolopleiding. Op 17-jarige leeftijd werd ze geaccepteerd in de jonge talentenklas van Shirly Laub aan het Conservatoire Royale de Bruxelles. Voor haar bachelorproef in 2017 kreeg ze een prijs overhandigd vanwege de “Commission du Patrimoine” op verzoek van directeur Frédéric de Roos en in 2019 behaalde ze haar master in de muziek met onderscheiding. Hannah is een tuttist bij het orkest La Passione, speelde al verschillende keren in het festivalorkest van Musiqu’3, het Nationaal Jeugd Orkest van Nederland en het Youth Orchestra Flanders onder leiding van onder andere Antony Hermus en Stéphane Denève. Met het Nationaal Jeugd Orkest trad ze op in prestigieuze zalen zoals het Concertgebouw van Amsterdam en het Konzerthaus in Berlijn. Sinds 2020 is Hannah ook vast lid van het kamerorkest Cascophil.

Samen zullen de zussen werken spelen van Bach, Vivaldi, Glière en Piazzolla.

 

 

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • standaardprijs: 5 euro
  • kansentarief: 2 euro

Extra

Je kan op 2 locaties in het park genieten van een concert. Na 25 minuten kan je door het park wandelen naar de volgende locatie.
Na het concert bieden wij je een drankje aan in de Zomerbar.
Gelieve rekening te houden met en begrip op te brengen voor de maatregelen ivm Covid 19.