Dit bizarre woord is Koreaans voor ‘verzonken kool’ en duidt op de manier waarop kolen en andere groenten eerst een bad krijgen in zout water waar ze enkele uren in liggen voor ze verder gekneed en verrijkt worden met specerijen en kruiden.Deze workshop is een sprankelende zoektocht tot je de smaken hebt gevonden die je graag hebt. Wat pikanter, zuurder, scherper, zoeter, knapperig of net wat zachter van structuur: het kan allemaal. De perfecte kimchi, het blijft een uitdaging! Het Koreaans signature-dish is ondertussen in het Westen ook al wat beter gekend. Tijdens deze workshop proeven we enkele mogelijkheden en maken samen een basic kimchi om mee naar huis te nemen, vegan of classic. Breng een snijplank, scherp mes, rasp, weegschaal, maatbeker, mengkom en 1 beugelpot van 500 ml mee!
 

Liesbet Wouters is afkomstig uit Wilrijk en startte zo’n vijf jaar geleden met fermentatie. Tijdens haar job op een kruidenkwekerij verzamelde ze al langer overschotten om daar confituren en siropen van te maken. Toen ze de oude bewaarmethode ontdekte, besloot ze zich erin te verdiepen. Magie in een potje, zo omschrijft ze het fermenteren.

 

Praktisch

genre
prijzen
  • standaardprijs: 10 euro

Extra

Begeleiding: Liesbet Wouters

In samenwerking met Santé en dienstencentrum Oosterveld.