Jazz Wilrijk - Too Many Fish

Kroegentocht met o.a. Adam's Eve, Toine Thys Trio, Abstract INC., Katrien Coppens Trio,...

Ook dit jaar neemt Jelle Van Giel het curatorschap van Jazz Wilrijk op zich. Naast drummer bij de Jelle Van Giel Group, is hij een veelgevraagde muzikant, en hij geeft ook les op de Wilrijkse Academie. Openen doen we dit jaar met Too Many Fish.

Too Noisy Fish, het pianotrio van Peter Vandenberghe (piano), Kristof Roseeuw (contrabas) en Teun Verbruggen (drums), stond altijd garant voor een enigmatisch mix van filmische muziek, jazz en vrije improvisatie. Sterke contrasten en turbulente dynamiek stonden daarbij centraal. In 2021 viert de groep zijn 10de verjaardag ... Hoog tijd voor een feestje!

Onder het pseudoniem Too Many Fish vervelt het trio tot een XL-versie van zichzelf, met de hulp van auteur Dimitri Verhulst, trompettist Bart Maris, saxofonist Bruno Vansina, percussionist Philip De Jager en DJ Grazzhoppa.

Zet je schrap voor een unieke trip, met composities die variëren van hedendaagse muziek over exotica naar free jazz! To infinity and beyond!

Maar Jazz Wilrijk is natuurlijk meer dan alleen het openingsconcert. Jazzy bandjes, geselecteerd door curator Jelle Van Giel, spelen aansluitend op verschillende locaties in Wilrijk. Kom proeven van de heerlijk jazzy ambiance!

VIZIT - Heistraat 34A
Adam’s Eve

Samen delen ze eenzelfde achtergrond als (oud-)studenten van het Conservatorium van Antwerpen, net als hun liefde voor jazz en de lichtere muziek. Ze brengen hun eigen versie van reeds voor velen bekende standards van oa. Norma Winstone tot popnummers van Prince.
Eva Tulkens: zang / Stijn Wauters: piano / Fre Madou: contrabas / Jelle Van Giel: drums

‘T SPANT – Boomsesteenweg 335
Lũpḁ Gang Gang Quartet 

Lũpḁ Gang Gang Quartet is een band die opteert voor een balans tussen instrumentaal en vocaal, tussen improvisatie en uitgeschreven muziek. Dansende beren beschreef: ‘Alles lijkt net niet te kloppen, alsof het een soundtrack is van struikelen, vallen en weer opstaan.’ En dat kunnen ze terwijl ze nog steeds volledige controle houden over de zwoele energie die hun muziek doordrenkt.
Lũpḁ Gang Gang Quartet is een frisse band die schippert tussen zoeken en vinden. Die zoektocht kun je het best live meemaken, want het constante enthousiasme en de ontembare energie dat ze hieruit halen, maakt het zoeken misschien nog juist iets interessanter dan het vinden!
Fris, vernieuwend, ondeugend en tonnen attitude: dat is het Lũpḁ Gang Gang Quartet.
Anton Robberechts - gitaar, zang / Miel De Koninck – toetsen / Lena Thijs - bas, zang /Rob Swennen - drum

VOLKSHUIS – Heistraat 8A 
Katrien Coppens Trio

Zangeres Katrien Coppens besluit in 2018 een project op te starten waarbij een integere en authentieke toon primeren. Daarom kiest ze voor een akoestische setting en wie anders dan Tim Finoulst en Martijn Vanbuel om haar hierin bij te staan? Het Katrien Coppens Trio vindt elkaar in een mengeling van eigen composities, jazz standards en Bossa Nova. 
Katrien Coppens: zang /  Tim Finoulst: gitaar /  Martijn Vanbuel: contrabas

BAR VALAAR – Letterkundestraat 133
Abstract INC.

Abstract Inc. is een sextet dat de composities speelt van gitarist Machiel Heremans. Ondanks de vrij traditionele jazz line-up creëert het sextet een originele sound. Door bijvoorbeeld de twee saxofonisten de rol van begeleider te geven of gebruik te maken van contrapunt, ontstaat er een uniek samenspel. De combinatie met rijke kleuren, gitaareffecten en expressieve dynamieken geeft de verhalende muziek een ruige kant.
Machiel Heremans : gitaar / Abel Jednak – altsax / Joos van Dueren: tenorsax / Otto Kint: contrabas / Daniel Jonkers : drums / Leonard Steigerwald: toetsen

CAFÉ DE NIEUWE KROON – St-Bavostraat 65
R E D R E D 

R E D R E D (USA/BE) is net dat wat je krijgt wanneer je een Amerikaan (gepokt en gemazeld in the Blues, met een fetish voor etnische muziek) samen brengt met een Turntable Dude, een bebaard Soul bassist, een Jazzdrummer en een Sweet Psychedelisch gitarist van bij ons. Recht uit de Europese crossroads, blijkt Red Red een onwaarschijnlijke kruisbestuiving tussen psychedelische tunes, 70ies gitaarrock, blues en turntablisme. Daardoor krijgt deze band al snel een unieke sound. Flirtend met Traditionals en eigen werk, daar waar oude en nieuwe stuff in harmony elkaar weten te vinden, is de plek waar R E D R E D graag verblijft.
Tom Beardslee: zang, Lapsteel - gitaar - luit – Banjo / Chris Forget – Bas / Steve Ceulemans: Gitaar, Banjo – FX / DJ Courtasock – Turntable / Pieter Vandergooten - Drums

ACADEMIE WILRIJK – Oudestraat 8
Don Marsh IV

Don Marsh IV is een akoestisch kwartet opgericht door pianist Wouter Van den Broeck. Wouter is een muzikant met een open geest, met één been in het verleden en het andere in het heden, altijd op zoek naar een goeie balans tussen esthetiek en experiment. Om zijn verhaal mee te vertellen doet hij beroep op een ervaren ritmesectie met topbassist Janos Bruneel en meester -ritmicus Matthias De Waele op drums. Jong supertalent en boezemvriend Warre Van de Putte schittert op de tenorsaxofoon.
Wouter Van den Broeck: piano /  Janos Bruneel: bas /  Matthias De Waele: drums / Warre Van de Putte: saxofoon

DE WAPPER – Jules Moretuslei 269
Ramon Van Merkenstein Trio

Ramon van Merkenstein is als Nederlandse contrabassist de bezieler en componist van dit hedendaagse jazzproject. Het Ramon van Merkenstein Trio onderscheidt zich door hun spelplezier, hun passie voor zowel traditionele als hedendaagse jazz en hun interactie met het publiek.
Groovende baslijnen worden gecombineerd met melodische verhaallijnen. Lyrische melodieën en stijlvolle gitaareffecten gaan op in een unieke ritmische wereld. De interactie tussen de groepsleden is verrassend en vol avontuur en creatieve vrijheid.
Deze avond stelt de band hun debuut album ‘Quiet Dreams’ voor, dat uit zal komen op het label homerecords.be. De officiële release van dit album is op 8 oktober 2021, maar voor de bezoekers van Jazz Wilrijk is deze CD alvast exclusief te verkrijgen na afloop van het concert.
Ramon van Merkenstein: contrabas / Lieven Venken: drums / Gabriele di Franco: gitaar en effecten

FOYER CC DE KERN – Kern 18
Toine Thys Trio

Na 10 jaar concerten met zijn trio en 2 cd's met Hammond-organist Arno Krijger nam de Brusselse saxofonist Toine Thys zijn derde album 'The Optimist' op in New York met enkele grote namen uit jazz en Afrikaanse muziek.

Het trio draait op de as van Thys' Hammondorgel en muziek. De composities, geworteld in groove, zijn beïnvloed door soul en Afrikaanse muziek. De composities van Thys roepen reizen op in West-Afrika (Lullabye of Gounghin en The Optimist), late nachten na de carnavalsvieringen in Binche (Masks & Feathers), het verlies van zijn vriend en zanger Wassyl Slipack in Oekraïne (Cosmic Wassyl) of zijn opgedragen aan heethoofden.
Toine Thys (B): tenor- & sopraansax, basklarinet / Karl Jannuska (CAN): drums / Arno Krijger (NL): Hammondorgel


 


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • gratis

Extra

Enkel voor het openingsconcert in cc De Kern heb je een (gratis) ticket nodig, voor de andere concerten van de kroegentocht niet.