Jazz Wilrijk - Tim Finoulst Trio & Bert Joris

Kroegentocht met o.a. Teun Verbruggen Quartet, Nabou...

Wijziging in het programma: Tutu Puoane zal jammer genoeg toch niet kunnen aanwezig zijn op Jazz Wilrijk.

Ook dit jaar neemt Jelle Van Giel het curatorschap van Jazz Wilrijk op zich. Naast drummer bij de Jelle Van Giel Group, is hij een veelgevraagde muzikant, en hij geeft ook les op de Wilrijkse Academie. Openen doen we dit jaar met Tim Finoulst Trio. Tim Finoulst stelt, met zijn vast trio met Martijn Vanbuel op contrabas, Daniel Jonkers op drums en als gast Bert Joris op trompet en bugel & Tutu Puoane, zijn tweede album Tender Machine voor. Deze nieuwe plaat bouwt verder op de melodische en ritmische composities van voorganger Narrative. Behalve jazz vinden we ook invloeden uit blues, folk en filmmuziek terug. De titel van het album verwijst naar het gedicht De Mens Is Een Zachte Machine van Hans Vroman. Mensen uit zijn directe of minder directe omgeving vormen immers de inspiratiebron voor de meeste stukken van het album.

Maar Jazz Wilrijk is natuurlijk meer dan alleen het openingsconcert. Jazzy bandjes, geselecteerd door curator Jelle Van Giel, spelen aansluitend op verschillende locaties in Wilrijk. Kom proeven van de heerlijk jazzy ambiance!

19.30 - 20.30 uur: Tim Finoulst Trio ft Tutu Puoane & Bert Joris

21.00 - 23.00 uur: kroegentocht op diverse locaties:

VIZITTeun Verbruggen Quartet
Heistraat 34A
Zeg “drummer, experiment en verbeelding” en de naam Teun Verbruggen gaat over ieders tong.  Sinds zijn afstuderen in 1999 is hij niet meer weg te slaan uit de top van de Belgische Jazzscene. Met zijn typische frisse Teun-touch zoekt hij met dit nieuwe kwartet naar een gebalanceerd midden tussen respect voor de muzikale traditie en zijn eigen unieke taal.  

John Ruocco (sax), Nicola Andrioli (piano), Nathan Wouters (bas), Teun Verbruggen (drums)

‘T SPANTErik Bogaerts 4
Boomsesteenweg 335
Het “Erik Bogaerts Kwartet” is een nieuwe formatie rond altsaxofonist Erik Bogaerts (Mephiti, les Chroniques De L’Inutile). Samen met tenor saxofonist Jeroen van Herzeele, bassist Brice Soniano en drummer Steven Cassiers spelen zij muziek die de balans zoekt tussen serene melodielijnen, harmonische structuren en energetische expressie binnen groove en improvisatie. Samenspel tussen deze vier muzikanten staat centraal in een aanhoudende zoektocht om deze muziek te delen met het publiek.

Erik Bogaerts (Alto Sax), Jeroen Van Herzele (Tenor Sax), Lennart Heyndels (bass), Steven Cassiers (Drums)

VOLKSHUIS – ChromozONE
Heistraat 8A
ChromozONE brengt trip-hop, funk en jazz. Jan Van Moer is afgestudeerd als jazz trompettist aan het Conservatorium van Brussel waar hij les kreeg van o.a Gino Lattuca, John Ruocco, Diederik Wissels en Kris Defoort.
Doorheen zijn studies volgde hij ook masterclasses in zowel binnen- als buitenland bij o.a Avishai Cohen, Scott Colley, Bert Joris en Eddie Henderson.

Jan Van Moer (flugel/trumpet/compositions), Jeroen Capens (tenorsax), TBA(Piano), Kobe Dupont (gitaar), Otto Kint (bas), Michael De Greef (drums)

NEERLANDHOF  -  Nabou
Edenplein 26
De jonge tromboniste Nabou Claerhout is een nieuw, groot talent in de Belgische scene. Al op zeer jonge leeftijd kreeg ze de kans om samen te werken met artiesten als Bert Joris, Dave Holland, Dave Douglas en Akua Naru. Met haar kwartet N∆BOU benadert ze de trombone op een eigentijdse manier en zorgt ze met innovatieve effecten en frisse composities voor een eigen geluid. Ze laat zich hiervoor omringen door drie beloftevolle muzikanten die eerder al speelden met HAST, Tsar B, Oko Yono of Joshua Redman.
Nabou Claerhout (trombone/composities), Trui Amerlinck (bas), Roeland Celis (gitaar), Mathias Vercammen (drums) 

VALAARHOF CRITERIUM3
Letterkundestraat 133
CRITERIUM3 is een project van Peter Verhelst (gitaar), Chris Mentens (contrabas) en Herman Pardon (drums). De intentie van dit trio is de eigen composities van Peter en Chris een klankbord te geven. De grenzen van de jazz worden opgezocht en we horen invloeden uit rock, surf music, Frank Zappa en Americana, maar ook dromerige, melodische sferen uit Scandinavische jazz en ECM, een organische combinatie van strakke composities en open improvisaties. De klanken van de gitaar doen bij momenten denken aan Marc Ribot, Bill Frisell of Terje Rypdal en ook de akoestische contrabas krijgt bij momenten een electronisch kleurtje à la Eberhard Weber of Dan Berglund.  
Chris Mentens (bas), Peter Verhelst (gitaar), Herman Pardon (drums)

CAFÉ DE NIEUWE KROONTensfield
St-Bavostraat 65
De muziek van Tensfield is verfrissend en zit boordevol energie. Steengoede blues met een rock en jazzy funky ondertoon. Een recept dat al menig publiek wist te appreciëren. Een band die aangedreven wordt door een sterke ritmesectie bestaande uit Geert Zonderman (b/v) en Jurgen Moelans (d). Zanger en gitarist Raffe Claes (g/v) staat samen met Koen Geudens (keys/v) garant voor indrukwekkend en inspirerend solowerk.
Raffe Claes (zang, gitaar), Koen Geudens (keys), Geert Zonderman (bas), Jurgen Moelans (drums)

ACADEMIE WILRIJKWolf Trio
Oudestraat 8
Wolf trio is een nieuwe formatie die voortkomt uit de 'Marjan Van Rompay group'. Op het album Comfort, solace, peace stonden 3 nummers met zang, piano & sax. Tijdens het opnameproces en de concerten groeide het verlangen om met die bezetting verder te gaan. De muziek klinkt homogeen & uitgebalanceerd en tegelijk verrassend. Met Wout Gooris, Fien Desmet en Marjan Van Rompay.

CAFÉ DE WAPPERWitvrouw
Jules Moretuslei 269
Een organische ‘blend’ van muziek, poëzie en sferen uit verschillende melkwegstelsels. Met veel ruimte voor improvisatie, groove en roots in de jazz en blues.
Simon Witvrouw (zang/gitaar/composities), Erwin Vann (sax), Joachim Saerens (piano), Dre Pallemaerts (drums)
 


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • gratis

Extra

Enkel voor het openingsconcert in cc De Kern heeft u een (gratis) ticket nodig, voor de andere concerten van de kroegentocht niet.