Info en tickets > Over De Kern

De Kern, dat is een theaterschouwburg annex concertzaal nabij de Bist. Met een gevarieerd aanbod wil De Kern het kloppende culturele hart van Wilrijk zijn.

Je kan bij ons comedians aan het werk zien, auteurs horen voorlezen, concerten meepikken en je abonneren op het betere theater. Verandering van spijs doet eten, en daarom houden wij ons aanbod graag gevarieerd, ruim en veelzijdig. De Kern toont wekelijks films die ontroeren en aan het denken zetten. (Cinema De Kern is het derde grootste Vlaamse Cinema-cultuurcentrum. Wekelijks programmeren we minstens twee digitale filmvertoningen en zonder de vieze walm van lauwe popcorn.)

We presenteren bijna-wekelijks straffe theatervoorstellingen voor oud en jong en wat muziek betreft houden wij véél (van kleinkunst over pop tot wereldjazz). Een ruim vormingsaanbod van lezingen, workshops en langlopende cursussen doet mee beroep op allerlei minder bekende Wilrijkse verenigingen. En we werken vaak en graag op locatie. Dat laatste doen we onder ander in het Gemeenschapscentrum op de Bist, Bibliotheek Bist (de meest stabiele groeier in het Antwerpse bibliotheeknetwerk), de vele Wilrijkse dienstencentra, de vele mooie Wilrijkse parken, ...