Info en tickets > Bereikbaarheid

Op deze pagina

Openbaar vervoer

Er rijden verschillende bussen van en naar Wilrijk. Onder andere deze lijnen rijden op +/- een half uurtje naar het centrum van Antwerpen: 17, 21, 22, 33, 180, 181, 182 en 183 (halte Bist). Met bus 141 heb je een rechtstreekse verbinding met Hoboken, Mortsel, Borsbeek, Wommelgem en Wijnegem. Check de site van De Lijn voor alle info. 

Auto

Opgelet: Kern is een autovrije winkelwandelstraat. Als je het adres Kern 18 ingeeft, is de kans groot dat je GPS dit niet aanneemt. (het nabijgelegen Mastplein kan je wel ingeven op je GPS). 

Parkeren
Je kan je wagen kwijt op de parkings van het Mastplein (zowel boven- als ondergronds) en op de Bist (uitgezonderd tijdens de marktdag, op dinsdag tot 14.30 uur). Vergeet je parkeerkaart niet!

Lage-emissiezone

Wilrijk ligt buiten de lage emissiezone, maar houd er rekening mee dat de hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever vanaf 1 februari 2017 een lage-emissiezone zijn. Voertuigen die te veel roet en fijn stof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Kijk tijdig na of je voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.

Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet u eenmalig registreren. Dit is gratis en kan ten laatste tot 24 uur nadat je de zone binnenrijdt. Registreer hier je auto.

Meer informatie over de lage-emissiezone in Antwerpen vind je op www.slimnaarantwerpen.be/LEZ 

Cambio

Zelfs wie geen eigen auto heeft, kan met de auto naar De Kern of bib Bist komen.
Op het Mastplein en op de Bist vind je twee parkeerplaatsen van cambio-autodelen. Alle details vind je op de site van cambio zelf. 

Velo

Zeer welkom met je eigen fiets uiteraard, er is een overdekte fietsenstalling op 30 meter van De Kern.
Maar ook met de Velo's van de stad Antwerpen geraak je tegenwoordig makkelijk tot in Wilrijk. Er is een station aan de Bist op zo'n 100 meter van De Kern en bib Bist. Alle info op de site van Velo Antwerpen