Cavaconcert: Thomas Boodts & Antje De Boeck

Frédéric Chopin & George Sand

ANTJE DE BOECK duikt voor u in briefwisselingen, gedachten en dagboekfragmenten en brengt het verhaal van George Sand (artiestennaam van Amantine Lucile Aurore Dupin) en haar relatie met de componist Frédéric Chopin tot leven. Sand bracht de winter van 1838-1839 met Chopin door in Mallorca in het (voorheen verlaten) Carthusiaanse klooster van Valldemossa. De reis naar Mallorca werd beschreven in Un hiver à Majorque (Een Winter in Mallorca), eerst gepubliceerd in 1841. Chopin leed al aan beginnende tuberculose als ze mekaar leerden kennen; hun wegen scheidden twee jaar voor zijn dood. Later figureert hij in George Sands’ roman Lucrezia Floriani.

THOMAS BOODTS vertolkt aan de piano werken van deze romantische componist, hij speelt op een Pleyel vleugelpiano uit 1846, gelijkaardig aan Chopin's laatste instrument.

Met je buren voordelig naar deze voorstelling? Het kan dankzij de actie BurenGeluk! Info en inschrijven, klik hier.

Teaser van de voorstelling

Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 12 euro
  • voorverkoop: 10 euro
  • kansentarief: 2 euro

Extra

Na elke voorstelling kunnen de concertgangers genieten van de uitstekende en sprankelende bubbels, aangeboden in samenwerking met Swaf. Kom na het concert zeker mee genieten van deze bubbels.