Joke van Leeuwen + Max Greyson

In gesprek met Vanessa Broes

Joke van Leeuwen (1952) was van 2008 tot 2010 Antwerps stadsdichter. Ze schrijft zowel voor kinderen als voor volwassenen, poëzie zowel als proza. Als schrijver en illustrator van (kinder)boeken is ze meermaals bekroond (o.a. Gouden Griffel en Zilveren Penseel). In 2019 verscheen het lange gedicht voor volwassenen Levenslust, een gedicht (“Hoort tot het beste wat in 2019 verscheen”, dixit het Poëziecentrum). In 2021 werd haar nieuwe roman Mijn leven als mens gepubliceerd.

Max Greyson (1988) is een Belgische dichter, prozaschrijver, spoken word-performer en theatermaker uit Antwerpen. Uiteraard ken je hem ook als voormalig huisdichter van cc De Kern. In 2015 werd hij vice-kampioen Poetry Slam van Nederland, waar hij complimenten naar zijn hoofd kreeg als: de lyricus, de muzikale dichter en de vernieuwer van zinnen. In oktober 2016 verscheen zijn debuutbundel Waanzin went niet, die genomineerd werd voor de Jo Peters Poëzieprijs. Drie jaar later verscheen zijn tweede bundel, Et alors. Greyson debuteerde vorig jaar met verve als romancier met Een waarschijnlijk toeval, over de perikelen van hedendaagse liefde en de existentiële beslommeringen die daarmee gepaard gaan. “Hij is een echte dichter, virtuoos en talig.” (Ilja Leonard Pfeijffer)

Naar aanleiding van gedichtendag interviewt Vanessa Broes beide auteurs, waarbij de focus iets meer op hun poëzie zal liggen.

Praktisch

genre
prijzen
  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kansentarief: 2 euro