Guido Belcanto

In de kronkels van mijn geest

Er was een tijd toen het leven nog duidelijk was. Er was de BRT en je had Radio 1 en 2, dat was het zowat. In die gezegende tijd was Guido Belcanto een anonieme straatzanger. Hij schreef liedjes aan de lopende band en ging ze zingen in de kroegen doorheen heel Vlaanderen. 35 jaar later staan er 15 platen op zijn actief, een catalogus van zo’n 300 liederen en is hij één van de boegbeelden van het Vlaamse lied. In 2019 werd hij gelauwerd in de Eregalerij van Radio 2, bracht hij een nieuwe driedubbele cd uit en zond Canvas een Belpop-aflevering over hem uit. 

Tijdens de eerste Corona-lockdown trok Guido zich terug in de Franse Pyreneeën en verbleef daar een half jaar in gedwongen ballingschap. Het gaf zijn creatieve geest nieuwe vleugels en hij begon zowaar nieuwe liedjes te schrijven aan de lopende band, in een roes die hem niet meer gegeven was sinds de tijd van volslagen onbekendheid. Of zoals hij het zelf zegt: ”Ik schreef 20 nieuwe songs op 2 maanden tijd. Het was alsof ik opnieuw geboren werd als songschrijver, alsof ik aan een nieuw begin stond, net zoals 35 jaar geleden, alsof de goden mij stuurden, alsof de Heilige Geest mijn gids was. Het was alle dagen feest in de kronkels van mijn geest.”

In In de kronkels van mijn geest zullen we Guido Belcanto horen en zien zoals we hem kennen: als onze enige ware zanger van het levenslied, de troubadour van de gebroken harten die de onvolmaaktheid van het leven en de liefde bezingt met groot mededogen en een verzachtende en troostende humor. 

Is dit de wedergeboorte of gewoon de voortzetting van een uniek parcours in de geschiedenis van het Vlaamse lied? Met Guido Belcanto weet je het nooit, hij blijft maar doorgaan met ons te verrassen. 
 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 22 euro
  • voorverkoop: 20 euro