Een super spannende, humoristische en poëtische voorstelling, naar het bekroonde boek Galgenmeid van Jean-Claude van Rijckeghem en Pat Van Beirs.

In 1572 wordt de vijfjarige Gitte door haar moeder achtergelaten bij het weeshuis. Haar vader kent ze niet. Het enige wat ze van hem heeft, is een halsketting met een Spaans zegel aan.

Gitte blijkt aanleg te hebben voor stelen, tot ze op een dag betrapt wordt. Ze probeert te vluchten maar ze zakt door het ijs en verdrinkt bijna. Ze wordt gered en vliegt de gevangenis in. Op de moment dat de brandstapel aan haar voeten likt, bedenkt de rechter zich. Als Gitte werkelijk de dochter is van een Spaanse hertog, kunnen ze haar inschakelen als spionne. Die vader van haar is een Capitano bij de Spaanse legers. Gitte kan kiezen: branden of spion worden voor de protestantse Nederlanden. Ze kiest het tweede.

spel, poppenspel: Julie Delrue, Dries De Win, Mieke Laureys, Filip Peeters, Annelore Stubbe
muziek: I SOLISTI met Kasper Baele (hobo), Nele Delafonteyne (klarinet), Tomonori Takeda (klarinet), Francis Pollet (fagot) met Arne Leurentop (electronica)
regie: Marc Maillard

Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 14 euro
  • voorverkoop: 12 euro
  • vroegboekprijs (t/m vrijdag 10 augustus 2018): 11 euro