Frank Vander linden

Een nieuw jaar, een nieuwe Frank

Frank Vander linden, stichtend lid van De Mens, kan het ook alleen. Dat bewees hij in 2009 en 2010 met zijn zeer succesvol solo-debuut “Frank Vander linden” (met daarop “In de walszaal”) en de bijbehorende, vijftig optredens tellende tournee.

Zonder De Mens schrijft en speelt hij bedachtzamer. De teksten krijgen nog meer aandacht, het bij momenten virtuoos akoestisch gitaarwerk springt naar voren.
De solo-artiest is zuinig op zichzelf: de trein genaamd De Mens blijft doorjagen (nu al 25 jaar), en buiten de “Alles wat ze doet”-EP (met “Liefde komt vanzelf”) en losse optredens wordt het gegeven Frank-alleen-met-gitaar niet uitgemolken.

Maar: begin 2018 komt er iets nieuws. Het nieuwe, voldragen solo-album “Nachtwerk”, en talrijke optredens, waarvoor Frank weer helemaal alleen de baan opgaat, met nieuwe nummers, oudere nummers, verrassende covers en bitterzoete levensverhalen. Een nieuwe manier, kortom, om de songschrijver en vertellende muzikant Vander linden van dichtbij te leren kennen.

 

 Wat vindt de pers?

Radio 1 - Win de nieuwe cd van Frank Vander Linden

Nachtwerk' is met stellige zekerheid de meest intense plaat die Frank Vander linden ooit maakte. Punt.

de Standaard - ‘Liedjesschrijvers zijn leugenaars’

In 2017 vierde Frank Vander linden dat De Mens 25 jaar bestaat, maar liep zijn huwelijk op de klippen. De weerslag staat op zijn soloplaat ‘Nachtwerk’. ‘Liedjes als goede raad aan jezelf, dat werkt eigenlijk wel.’

VRT - "Donkere gevoelens of frustraties hebben is eigenlijk niks speciaals"

Frank Vander Linden, de zanger van De Mens, toert momenteel door Vlaanderen met zijn soloplaat "Nachtwerk"'.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 18 euro
  • voorverkoop: 16 euro
  • kerstcadeau (tot 22 dec.): 15 euro