Geduld, zout en vakmanschap toveren witte kool om tot zuurkool, bloemkool en wortels tot frisse pickles. Je dagelijkse voeding aanvullen met fermentaties, dat is de uitdaging. Je leert hoe groenten, fruit en kruiden volgens de wilde fermentatie veranderen van smaak, bewaartijd en voedingswaarde. De gewenste bacteriën in de fermentaties zijn een rijkdom voor je darmflora en komen je gezondheid ten goede. Na een korte theoretische uitleg kunnen verschillende fermentaties geproefd worden om nadien zelf aan de slag te gaan. Samen maak je verschillende soorten die je mee naar huis kan nemen. Breng een snijplank, scherp mes, rasp, mengkom en twee potjes mee en we gaan aan de slag! 

Liesbet Wouters is afkomstig uit Wilrijk en startte zo’n vijf jaar geleden met fermentatie. Tijdens haar job op een kruidenkwekerij verzamelde ze al langer overschotten om daar confituren en siropen van te maken. Toen ze de oude bewaarmethode ontdekte, besloot ze zich erin te verdiepen. Magie in een potje, zo omschrijft ze het fermenteren.

 

Praktisch

genre
prijzen
  • standaardprijs: 10 euro

Extra

Begeleiding: Liesbet Wouters

In samenwerking met Santé en dienstencentrum Oosterveld.