Steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrije drankjes maar waardige alternatieven zijn vaak ver zoek. Met fermentaties breng je nieuwe smaken in je glas én geef je je darmflora de nodige portie bacteriën. Je leert hoe je dat praktisch aanpakt, ontdekt welke smaken je bevallen en je krijgt inzicht in de wondere wereld van het fermenteren. Kombucha, gemberbier en shrub zullen hun geheimen snel onthullen. Na een theoretische toelichting, proeven en ruiken we volop. Liesbet licht de verschillende werkwijzen en smaken toe en samen zoeken we naar de ferme drank die aansluit bij jouw smaakpalet. Afsluiten doen we met het maken van een starter en het verdelen van scobi - een cultuur van bacteriën en gist die lijkt op een zwam - en waterkefirkorrels voor de geïnteresseerden. Hiermee maak je huisbereide frisse drankjes die dezelfde complexiteit bevatten als een beter bier. Dat wordt scoren tijdens de komende feestdagen! Meebrengen: enkele confituurbokalen om starters in te kunnen vervoeren.

 

Praktisch

genre
prijzen
  • standaardprijs: 10 euro

Extra

Begeleiding: Liesbet Wouters

In samenwerking met Santé en dienstencentrum Oosterveld.