Ensemble Leporello

Een scheppingsverhaal

Schoonheid ontstaat in het oog dat kijkt. (Oscar Wilde)
De maan gaat onder.
Zij duiken op uit het niets: een mevrouw en een meneer. De dag gaat voorbij en de zon beschijnt dingen die in de handen en uit de zakken van mevrouw en meneer verschijnen en verdwijnen.
Als bij toverslag veranderen de dingen zich in kunstwerken.
De wereld is groot en mooi.
De maan komt terug op.
In ‘Een scheppingsverhaal’ maken de allerkleinsten op een leuke manier kennis met beroemde kunstwerken uit het modernisme (Van Gogh, Picasso, Magritte, Redon, Rousseau, Chagall, Okusaï, Klee…).
In een fijn gechoreografeerde dans met bewegende paravents verschijnen twee personages met voorwerpen: een appel, een plant, een vis… Die voorwerpen worden een voor een omgetoverd tot schilderijen en sculpturen van beroemde kunstenaars. Wanneer de dag voorbij is en de maan weer opkomt, is er een klein museum ontstaan, een ‘wunderkammer’ van kleuren en vormen.
De stap van realiteit (de voorwerpen) naar de kunstzinnige representatie van die realiteit (de kunstwerken) wordt op een speelse en grappige manier gedemonstreerd. Aanleiding voor de kinderen om zelf aan het tekenen, schilderen, knutselen te slaan en hun eigen ‘wunderkammer’ te creëren!
Concept en regie: Dirk Opstaele
Spel: Fanny Hanciaux, Marc Weiss en Yoeri Lewijze
Scenografie: Chloé Coomans en Dirk Opstaele
Coproductie: Ensemble Leporello en Cie des Mutants

duur 35 min. Praktisch

genre
prijzen
  • voorverkoop: 4 euro

Extra

Gelieve 15 min. voor aanvang aanwezig te zijn.