Pantalone

één been/ één vleugel (7+)

De Deen Hans Christian Andersen schreef de gekste verhalen. De Standvastige Tinnen Soldaat is één van zijn bekendste verhalen. Over een tinnen soldaat op één been, een prima ballerina en een duiveltje-uit-een-doos.

De reis van dit kleine stuk speelgoed is een trip in de fantasie van een meesterverteller. Een zoektocht naar liefde en geluk, een avontuurlijke reis in de lucht, in het water, de aarde en het vuur. Het lot van iemand die uit zijn huis wordt gegooid is grillig en niet altijd even aangenaam. Maar zelfs op één been blijft onze held overeind.

De muziek van de Noorse componist Edvard Grieg ondersteunt dit verhaal en opent nog meer deuren van verwondering. Grieg was niet alleen een tijdgenoot van Andersen, hij heeft hem ook echt gekend en bewonderd. Ze voelden elkaar blindelings aan. De lyrische pianostukjes van Grieg lijken wel voor Andersens sprookjes geschreven.

Dimitri Leue brengt de woorden tot leven en laat de fantasie sprankelen. Kiyotaka Izumi ontroert je tot het diepst van je ziel en doet de muzieknoten golven en trillen.


Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 8 euro
  • voorverkoop: 6 euro
  • kindertarief: 6 euro

Extra

MUZIEKTHEATER

Bekijk ook eens:

Kopergietery

Het meisje van de touwslagerij (6+)

wo 5 okt 2016 - 14.30 uur

Ruth Beeckmans (Safety First, Wat Als?, Bronks,...) schudt meer dan éen geslaagd personage uit haar mouw! Als één bolletje verwarring met duidelijk iets in de knoop. gaat LUCA op zoek naar een even warrige vriend, en komt daarbij heel bijzondere mensen tegen.