Vinyasa Flow is een dynamische poweryoga. Ideaal voor mensen die hun conditie willen verbeteren en hun spieren willen versterken én die tegelijk op zoek zijn naar diepe ontspanning. Het op elkaar afstemmen van de ademhaling en beweging is belangrijk. Doordat de asana’s (de houdingen) achter elkaar uitgevoerd worden, ervaar je een vloeiende beweging of de flow. Op het ritme van de ademhaling vloeit de ene in de andere houding over.
De opbouw van de lessen zijn steeds dezelfde. Je start met de ademhaling (pranayama) en sluit telkens af met een welverdiende diepe ontspanning (savasana). De invulling van iedere les is wel telkens anders. Deze vorm van yoga is geschikt voor mensen die houden van een uitdaging en graag zweten. Intensief maar toegankelijk en erg afwisselend. Breng een handdoek, yogamat en eventueel dekentje voor de eindontspanning mee.

Tijdens haar professionele dansopleiding aan de Kunsthumaniora in Antwerpen kwam de Wilrijkse Julie van Landeghem voor het eerst in aanraking met yoga. Ze volgde een extra opleiding Hatha en Vinyasa yogateacher en haar interesse naar verdieping werd steeds groter. Ze is ervan overtuigd dat yoga je inzicht geeft in jezelf en je uitdaagt om de wereld buiten je yogamat te verkennen.

 

do 23, 30 januari, 6, 13, 20, 27 februari, 5, 12, 19 en 26 maart - van 19 tot 20 uur

 

Praktisch

genre
prijzen
  • standaardprijs: 50 euro

Extra

Begeleiding: Julie van Landeghem

In samenwerking met dienstencentrum Romanza en One Yoga Antwerp