Dit ontroerende verhaal tegen de achtergrond van het 18de eeuwse Italië, vertelt over de strijd tussen een castraatzanger en een operadiva. De kerk was lange tijd de enige werkgever van musici, zangers en castraten voor de vrouwelijke rollen. Toen kwamen de adel en de bourgeoisie, die elkaar overtroefden met opera, operettes, concerto’s, aria’s, musici, zangers maar ook zangeressen of diva’s.

Diva is vooral een heerlijk ´broederliefde´ verhaal. Over de twee broers Brossi, die na jaren van broederlijk delen - werk, muziek, geld en liefjes - uit elkaar worden getrokken door gedrevenheid en ambitie. Farinelli dumpt zijn broer en componist. Hij kan carrière maken als hij zingt voor koningen en werkt met de allergrootste muziekschrijvers van die tijd. Zo wordt hij een superster. En toch is zelfs hier een happy end inbegrepen.

De voorstelling is geïnspireerd op de Belgische film Farinelli, het boek Stem van Daan Esch en Melodieën van Helmut Krausser. Figurentheater in combinatie met hemelse stemmen voor superschone en warme avonden in deze donkere tijden.

Praktisch

vlieg afbeelding afbeelding a-kaart
prijzen
  • volwassenen: 12 euro
  • kinderen: 10 euro
  • volwassenen (vvk): 10 euro