Don Vitalski & Veston Van Gool

De Kempenkrak

Wat maakt de Kempen zo speciaal? Van Gooreind tot Witgoor. Het fascinerende rijk van Essen tot Herselt, van Okselaar tot Balen. Van El Passo in Wuustwezel tot Bobbejaanland in Lichtaart, en van de Lilse Bergen tot het Zilvermeer. Dàt ongelooflijk dynamische wonderland, wordt door Vitalski en Veston in deze pulserende, vibrerende show helemaal tot leven gebracht. 

Vitalski herinnert zich nog, hoe hij op een dag in november 1979 samen met zijn moeder een nieuwe bureaustoel mocht gaan kopen bij Van de Ven, Olen. Vertrekkend in Vosselaar, bij Janssen Pharmaceutica, passeren ze langs dorpsscholen, steenfabrieken, vaarten met prachtige jaagpaden. Hij mijmert over de biografieën van Micha Mara, Staf van het Ijsboerke, Staf van Shoeconfex. En hij definieert: wat is nu precies de ‘Kempische droom’? Wat zijn nu trouwens de meest typisch Kempische gerechten? Wat zijn ‘dobbele witjes’? En wat bedoelt een Kempenaar als hij zegt: “Slaagt uw eigen gaai”? 

Kleischieter Steven van Gool weet Vitalski’s zoektocht naar de ware bronnen van de Kempenaar soms tot kalmte te brengen, met zijn adembenemend virtuoze interpretaties van ‘s lands allergrootste Kempenbarden; Marc Dex, Louis Neefs, The Wolf Banes, Natalia, Margriet Hermans, Zjef Vanuytsel. 

Vitalski en Veston, beiden geboren Kempenzonen, duiken voor deze voorstelling terug tot aan hun allerdiepste wortels. Langzaam maar zeker wordt in deze voorstelling de harde kern blootgelegd, van de echte aard van wat voortaan officieel wordt genoemd: De Kempenkrak. 
 

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 16 euro
  • voorverkoop: 14 euro