DEDAPONTETRILOGIE

DESCHONECOMPANIE & muziektheater Transparant

Een mix van muziektheater en opera. Zo kan je de voorstellingen die DESCHONECOMPANIE maakt het best omschrijven. Ze zoeken graag de grenzen van opera en theater op en maakten de voorbije jaren bewerkingen van Don Juan, Così en Le Nozze. Op zaterdag 21 augustus spelen ze alle drie de voorstellingen op één dag op het evenementenplein van de Universiteit Antwerpen op Campus Drie Eiken:

15 uur: Le Nozze
17.30 uur: Così
21 uur: Don Juan

Don Juan, Così en Le Nozze zijn bewerkingen van Mozarts opera’s Don Giovanni, Così fan tutte en Le Nozze di Figaro, de enige drie samenwerkingen tussen W.A. Mozart en de librettist Lorenzo DaPonte. Deze drie opera’s worden samen gezien als een trilogie in het operarepertoire.

DESCHONECOMPANIE bundelden daarom ook hun bewerkingen tot een cyclus, de DEDAPONTETRILOGIE. Met verhalen over het volgen van lusten, filosoferen over het bestaan van fysieke trouw en een intrigerend liefdesverhaal waarin iedereen zich verkleedt in iedereen.

Kom een volledige dag genieten en kies voor het combiticket (€ 35). Je kan er ook één voorstelling uitpikken voor € 15.

"Goossens combineert aanstekelijk spel (waarin rechtstreeks naar het publiek gespeeld wordt) met weelderige virtuoze zang en zet beide zeer slim in: het spel houdt vaart in het verhaal, de zang zorgt voor de emotionele kleur. En de piano van Deltour is een trouwe gids.” (Els Van Steenberghe, Knack Focus)

“… het talent van Goossens om de juiste mensen te kiezen valt niet licht in te schatten. In een minimale, efficiënte decorsetting ontrolt zich Mozarts opera buffa. ” (Evelyne Coussens, Etcetera)

"Don Juan toont hoe opera straf kan glanzen zonder dat er ook maar één flinter bladgoud op of naast de scène te bespeuren is." (Els Van Steenberghe, Knack Focus)

 

Praktisch

prijzen
  • combiticket: 35 euro

Extra

Locatie:
Evenementenplein De Put
Universiteitsbaan Wilrijk, ter hoogte van Gebouw Q.

Bereikbaar via fiets, auto (volg pijlen naar gebouw Q, evenementenparking naast de speellocatie) en De Lijn.