Onder de noemer ‘CINEMA CAFFÈ’ zetten we in Cinema De Kern tijdloze klassiekers op het programma. Deze parels van het witte doek zijn door de filmstudio’s terug opgelapt en klaargestoomd voor het digitale tijdperk zodat we ze terug in volle glorie kunnen bewonderen. Na de film kan u nostalgisch nagenieten in onze foyer met een lekkere kop dampende koffie.

1992 // BE // 134 min. // historisch drama // met o.a. Jan Decleir & Antje De Boeck

Daens is een epische, ontroerende en aangrijpende film over het leven van een priester in de 19e eeuw en zijn verbeten strijd tegen de Kerk en de burgerij om het ellendige lot van duizenden uitgebuite textielarbeiders te verbeteren. In zijn strijd tegen het onrecht en de onmenselijke arbeidsomstandigheden botst hij op de gevestigde orde die Daens liever kwijt dan rijk is. Priester Daens richt teneinde raad een eigen partij op en wordt door het Vaticaan uit zijn priesterambt ontslagen.
De eerste Vlaamse film die genomineerd werd voor de Oscar voor Beste niet-Engelstalige film, staat een kwarteeuw na zijn release nog altijd overeind als een huis, nu digitaal gerestaureerd door CINEMATEK. 


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • voorverkoop: 6 euro
  • kassa: 7 euro