Coronavirus-updates

Op deze pagina

De situatie in cc De Kern

(update op 25 mei 2020 - 14 uur)

Door de Corona-crisis mochten de medewerkers van De Kern lange tijd niet in het gebouw werken, waardoor we telefonisch jammer genoeg onbereikbaar waren (voicemailberichten werden om de paar weken beluisterd). Daar komt verandering in:  tot zeker eind juni is De Kern opnieuw telefonisch bereikbaar op twee vaste momenten per week: dinsdag en donderdag, telkens tussen 9 en 12 uur. Je kan ons bellen op 03 821 01 20.  Ook per mail, kern@antwerpen.be kan je nog steeds bij ons terecht.

 

(situatie op 28 april 2020 - 11 uur)

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu is het bevestigd: er vinden dit seizoen geen voorstellingen of activiteiten meer plaats in De Kern en bib Bist.

Zonder het te beseffen, was de avondvertoning van de film Nuestras Madres op dinsdag 10 maart het slot van ons cultuurseizoen.  De weken en maanden nadien hadden we nog zoveel moois op de agenda staan, maar het heeft niet mogen zijn. Bijzonder jammer, maar uiteraard gaat de gezondheid van ons allen voor.

De komende dagen nemen we via mail contact op met de ticketkopers van de resterende voorstellingen van dit seizoen. Ook de mensen die tickets hebben voor een voorstelling die verplaatst wordt naar volgend seizoen, krijgen deze week nog een mail waarin ze kunnen aangeven wat ze willen doen met die tickets.

In onze huiskamers, thuisbureaus en zolderkamers werken we momenteel aan een straf 2020-2021. Een programma dat overvol zal zitten, met nieuwe parels en enkele uitgestelde voorstellingen van dit voorjaar. Eerder communiceerden we al over de aankondiging en de start van de ticketverkoop voor dat nieuwe seizoen. Over gloednieuwe ticketdagen en een presentatieavond. Je begrijpt dat ook al die dingen in het water vallen of sterk op de helling staan. De komende weken schrijven we een nieuw plan; we laten je zo snel mogelijk weten wanneer je tickets kan kopen voor het komende seizoen en wanneer je onze brochure mag verwachten.

Wat met de zomer? Ook daar denken we verder over na en wachten we de adviezen en maatregelen vanuit de overheid af. Gaan we openluchtfilms kunnen vertonen, kunnen we ons familiefestival veilig laten plaatsvinden? Ons programma is klaar, hopelijk kunnen we snel duidelijkheid brengen.

Voor nu: blijf volhouden, veel moed & hou je aan de maatregelen!
 


De situatie in bib Bist

(situatie op 30 april 2020 - 16.30 uur)

We moeten er alles aan blijven doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Om die reden besliste de stad dat alle Antwerpse bibliotheken tot nader order gesloten blijven. Ook alle activiteiten die in deze periode in uw bibliotheek zouden plaatsvinden, worden geannuleerd.