Nieuws van De Kern en bib Bist (updates rond Corona-maatregelen)

Op deze pagina

Update coronamaatregelen

De meest recente info over de coronamaatregelen in onze schouwburg vind je op deze pagina.
(update op 23 oktober):

 

 • Door de aangepaste coronamaatregelen voor de cultuursector brengen we onze zaalcapaciteit terug tot 80 plaatsen tot het einde van het jaar. Daardoor zijn heel wat voorstellingen meteen uitverkocht. Voor voorstellingen waarvoor de ticketverkoop momenteel al boven die 80 tickets ligt, werken we een oplossing uit. Heb je een ticket gekocht? Hou je mailbox in de gaten de komende weken, je hoort van ons.

 • Wees welkom. We volgen de protocollen strikt en doen er alles aan om een voorstelling veilig te laten verlopen. Zo spreiden we ons publiek over de zaal en is er tussen bubbels 1,5 meter afstand; dat komt neer op drie lege stoelen en een lege rij voor en achter). 

 • Voor het Cinekidsfestival in de herfstvakantie moeten we de wijkvertoningen schrappen, net als de workshops en animatie na de films. Het filmkamp gaat wel door (dit is 1 groep voor de hele week), net als de Leeslekkers en in De Kern kan je tussen 4 en 7 november dagelijks naar de film komen kijken om 14 uur. Voor alle films zijn er nog tickets, je kan ze bestellen via https://www.ccdekern.be/cinekidsfestival.

 • We voorzien géén kassaverkoop meer. Je moét op voorhand reserveren (telefonisch, aan het onthaal of online).

 • Om deze puzzel per voorstelling zo goed mogelijk te leggen, gaan we voor het integrale nieuwe seizoen voor ongenummerde voorstellingen, nog een nieuwigheid. 

 • Foyer/bar: deze moet vanaf 19 oktober vier weken gesloten blijven. Je kan dus niets drinken voor of na een voorstelling, eigen drank meenemen is niet toegestaan. Het cavaconcert van november zal - ironisch genoeg - zonder cava moeten.
   
 • Je zal het merken: ons gebouw is ingedeeld in duidelijke looprichtingen, handgels bieden we op verschillende plaatsen aan. Een neusmondmasker is verplicht in het hele gebouw, ook tijdens de voorstelling.
   
 • Zoals gezegd: deze en andere maatregelen kunnen steeds wijzigen. 


 

Openingsuren onthaal De Kern

Sinds 1 september is het onthaal van De Kern opnieuw vaker geopend. Op dinsdag, donderdag en vrijdag kan je bij ons terecht tussen 9 en 16 uur. Op dinsdag is er ook de  avondpermanentie van 16 tot 18.30 uur. Op maandag én woensdag is het onthaal steeds gesloten en zijn we ook telefonisch niét bereikbaar. Ook per mail, kern@antwerpen.be kan je nog steeds bij ons terecht.

Nog tickets voor geannuleerde voorstellingen?

Heb je nog tickets van een voorstelling die afgelast werd? We hebben alle ticketkopers gemaild, maar kregen niet van iedereen reactie. Soms belandt een mail al eens in de spambox, of we hebben nog een oude mailadres van jou in ons ticketingsysteem staan.

Je kan bij ons terecht aan het onthaal (zie openingsuren bovenaan deze pagina) of je kan ons ook mailen op ccdekern.reservaties@antwerpen.be.  


De situatie in bib Bist

(situatie op 10 augustus 2020 - 12.00 uur)

Bibliotheek Bist is opnieuw open als ‘uitleenbibliotheek’ voor het lenen en terugbrengen van bibliotheekmaterialen.
Andere diensten zoals bvb. werkplekken en krantenhoek zijn voorlopig nog niet beschikbaar.
Het dragen van een mondmasker is verplicht in de bib. Bedankt voor je medewerking.

Lees meer: