Nieuws van De Kern en bib Bist (updates rond Corona-maatregelen)

De Kern en bib Bist in tijden van Corona

Omwille van Corona veranderen er enkele zaken bij de start van de ticketverkoop voor het seizoen 2020-2021. Sommige aanpassingen voeren we meteen voor heel het seizoen in , andere zijn afhankelijk van de maatregelen die de overheid ons oplegt. De meest recente info over coronamaatregelen in onze schouwburg vind je op deze pagina.

De regels in grote lijnen (op 29 juni):

 

 • Om te beginnen: we voorzien géén kassaverkoop meer. Net zoals in de horeca moét je op voorhand reserveren (telefonisch, aan het onthaal of online).
   
 • Je moét op voorhand reserveren, omdat wij contactgegevens moeten verzamelen en ook omdat we voor avondvoorstellingen uitkomen op +/- 100 plaatsen. (Tussen gereserveerde ticketbubbels garanderen we immers 1,5 meter afstand.)
   
 • Om deze puzzel per voorstelling zo goed mogelijk te leggen, gaan we voor het integrale nieuwe seizoen voor ongenummerde voorstellingen, nog een nieuwigheid.
   
 • Wat nog? Om de regels rond social distancing te kunnen handhaven, zal de bar gesloten zijn voor aanvang, na afloop bedienen we je graag aan onze foyertafels. Je kan vooraf terecht in de lokale horeca, steun hen.
   
 • Je zal het merken: ons gebouw is ingedeeld in duidelijke looprichtingen, handgels bieden we op verschillende plaatsen aan. We raden aan om een mondmasker op z’n minst bij de hand te hebben en het liefst voor de mond en neus te dragen.  
   
 • Zoals gezegd: deze en andere maatregelen kunnen nog wijzigen. De meest recente info over coronamaatregelen in onze schouwburg  vind je op https://www.ccdekern.be/corona en ook deze pagina houden we up-to-date.


De ticketverkoop van het nieuwe seizoen start op dinsdag 4 augustus, negen uur. Je kan je tickets zowel online als aan de balie van De Kern bestellen. De ticketbalie is dus opnieuw geopend vanaf 4 augustus. Rond die datum zal ook onze fonkelnieuwe seizoensbrochure (dikker dan ooit!) beschikbaar zijn.

Omwille van Corona zijn er dit jaar géén ticketdagen en ook geen online vroegboekkorting. In juli is De Kern gesloten (vakantieperiode).

Nog tickets voor geannuleerde voorstellingen?

Heb je nog tickets van een voorstelling die afgelast werd? We hebben alle ticketkopers gemaild, maar kregen niet van iedereen reactie. Soms belandt een mail al eens in de spambox, of we hebben nog een oude mailadres van jou in ons ticketingsysteem staan.

De Kern is nog de ganse maand juni elke dinsdag en donderdag telefonisch bereikbaar op het nummer 03 821 01 20. Je kan ons ook mailen op ccdekern.reservaties@antwerpen.be. Vanaf dinsdag vier augustus zal je ook opnieuw terecht kunnen aan ons onthaal om tickets om te wisselen. Dat omwisselen maken we nog tot het einde van het jaar mogelijk. 

De situatie in cc De Kern

(update op 25 mei 2020 - 14 uur)

Door de Corona-crisis mochten de medewerkers van De Kern lange tijd niet in het gebouw werken, waardoor we telefonisch jammer genoeg onbereikbaar waren (voicemailberichten werden om de paar weken beluisterd). Daar komt verandering in:  tot zeker eind juni is De Kern opnieuw telefonisch bereikbaar op twee vaste momenten per week: dinsdag en donderdag, telkens tussen 9 en 12 uur. Je kan ons bellen op 03 821 01 20.  Ook per mail, kern@antwerpen.be kan je nog steeds bij ons terecht.
 


De situatie in bib Bist

(situatie op 29 juni 2020 - 15.00 uur)

Bibliotheek Bist is opnieuw open als ‘uitleenbibliotheek’ voor het lenen en terugbrengen van bibliotheekmaterialen. Andere diensten zoals de werk- en studieplekken, printers en krantenhoek zijn voorlopig nog niet beschikbaar.