Nieuws van De Kern en bib Bist (updates rond Corona-maatregelen)

Op deze pagina

Openingsuren onthaal De Kern

Sinds 1 september is het onthaal van De Kern opnieuw vaker geopend. Op dinsdag, donderdag en vrijdag kan je bij ons terecht tussen 9 en 16 uur. Op dinsdag is er ook de  avondpermanentie van 16 tot 18.30 uur. Op maandag én woensdag is het onthaal steeds gesloten en zijn we ook telefonisch niét bereikbaar. Ook per mail, kern@antwerpen.be kan je nog steeds bij ons terecht.

Start ticketverkoop en het nieuwe seizoen

Omwille van Corona veranderen er enkele zaken bij de start van de ticketverkoop voor het seizoen 2020-2021. Sommige aanpassingen voeren we meteen voor heel het seizoen in, andere zijn afhankelijk van de maatregelen die de overheid ons oplegt. De meest recente info over coronamaatregelen in onze schouwburg vind je op deze pagina.

De regels in grote lijnen (update op 11 sep):

 

 • Om te beginnen: we voorzien géén kassaverkoop meer. Net zoals in de horeca moét je op voorhand reserveren (telefonisch, aan het onthaal of online).
   
 • Je moét op voorhand reserveren, omdat wij contactgegevens moeten verzamelen en ook omdat we voor avondvoorstellingen uitkomen op max. 200 plaatsen. (Tussen gereserveerde ticketbubbels garanderen we immers 1 meter afstand.)
   
 • Om deze puzzel per voorstelling zo goed mogelijk te leggen, gaan we voor het integrale nieuwe seizoen voor ongenummerde voorstellingen, nog een nieuwigheid.
   
 • Wat nog? Om de regels rond social distancing te kunnen handhaven, zal de bar gesloten zijn voor aanvang, na afloop bedienen we je graag aan onze foyertafels. Je kan vooraf terecht in de lokale horeca, steun hen.
   
 • Je zal het merken: ons gebouw is ingedeeld in duidelijke looprichtingen, handgels bieden we op verschillende plaatsen aan. Een neusmondmasker is verplicht in het hele gebouw, ook tijdens de voorstelling.
   
 • Zoals gezegd: deze en andere maatregelen kunnen nog wijzigen. 


Je kan je tickets zowel online als aan de balie van De Kern bestellen (ma en woe gesloten).
 

Nog tickets voor geannuleerde voorstellingen?

Heb je nog tickets van een voorstelling die afgelast werd? We hebben alle ticketkopers gemaild, maar kregen niet van iedereen reactie. Soms belandt een mail al eens in de spambox, of we hebben nog een oude mailadres van jou in ons ticketingsysteem staan.

Je kan bij ons terecht aan het onthaal (zie openingsuren bovenaan deze pagina) of je kan ons ook mailen op ccdekern.reservaties@antwerpen.be.  


De situatie in bib Bist

(situatie op 10 augustus 2020 - 12.00 uur)

Bibliotheek Bist is opnieuw open als ‘uitleenbibliotheek’ voor het lenen en terugbrengen van bibliotheekmaterialen.
Andere diensten zoals bvb. werkplekken en krantenhoek zijn voorlopig nog niet beschikbaar.
Het dragen van een mondmasker is verplicht in de bib. Bedankt voor je medewerking.

Lees meer: