Coronavirus-updates

Op deze pagina

De situatie in cc De Kern

(situatie op 13 maart 2020 - 9.45 uur)
Als maatregel tegen de verspreiding van het COVID-19-virus (Corona), annuleert cultuurcentrum De Kern al haar voorstellingen tot en met 5 april 2020 en sluit het tot dan de deuren.

Ook De Kern wil mee haar verantwoordelijkheid nemen om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan. Daarom zit er niets anders op dan alle voorstellingen in  De Kern te annuleren tot en met 5 april 2020 en de deuren te sluiten. 

We proberen voorstellingen te verplaatsen naar een latere datum waar mogelijk. Andere voorstellingen zullen we definitief moeten annuleren. Tickets krijg je dan terugbetaald (ook wanneer we voorstellingen verplaatsen, maar de nieuwe datum je niet past) of we geven je een tegoedbon. 

Ticketkopers voor voorstellingen deze maand brengen we per mail op de hoogte.

We volgen de situatie uiteraard op de voet en communiceren updates via onze website en sociale media.
Bij vragen je terecht op kern@antwerpen.be.

Het onthaal is dus ook gesloten tot en met 5 april 2020.


Bedankt voor je begrip & solidariteit.

Het De Kern-team

De situatie in bib Bist

(situatie op 13 maart 2020 - 15.30 uur)

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom gaat Bibliotheek Bist dicht tot en met 3 april 2020. Ook alle activiteiten in de bib worden tot dan geannuleerd. Ook de onbemande bib zal gesloten blijven.

Wat met je uitgeleend bibmateriaal?

  •  Alle bibliotheekklanten mogen hun bibmaterialen bijhouden zonder extra kost tot en met dinsdag 21 april.
  • Indien de bibmaterialen waarvan de teruggavedatum in de sluitingsperiode van de bibliotheek valt, wordt je uitleentermijn automatisch verlengd tot en met dinsdag 21 april.
  • Voor bibmaterialen waarvoor al leengeld betaald moest worden, wordt de verdere aanrekening van het leengeld opgeschort tot en met dinsdag 21 april.


Wat met reserveringen?

  • Als er gereserveerde materialen voor je klaarstaan in de bib, dan kan je die afhalen tussen zaterdag 4 april en dinsdag 21 april zonder dat er kosten worden aangerekend.
  • Je kan nog steeds online nieuwe reserveringen plaatsen, maar die zullen uiteraard pas na de sluitingsperiode voor jou beschikbaar worden.

>> Lees hier alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Wat kan je zelf doen om je te beschermen?

Wat kan je zelf doen om jezelf te beschermen en besmetting te vermijden?

1. Als je niest of hoest, doe dit dan in een zakdoek en gooi hem daarna weg. Als je geen zakdoek hebt, nies dan tegen je arm en niet in je handen.

2. Was je handen regelmatig* met zeep en water of gebruik handalcohol om de handen regelmatig te ontsmetten.

*regelmatig = na elk toiletbezoek / voor en na het eten / na het snuiten van je neus / na hoesten en niezen / als je thuiskomt van het werk / als je veel mensen hebt ontmoet

3. Raak zo weinig mogelijk met de handen het gezicht, mond of neus aan.

4. Als je ziek bent, blijf dan thuis, minstens tot 1 dag nadat de koorts is verdwenen en blijf zo veel mogelijk weg van kwetsbare mensen.

5. Meer info: www.info-coronavirus.be/nl/faqs/