Tiny Legs Tim + The Rhythm Junks

Club Canapé #2

Na 3 succesvolle albums en met een uitstekende live reputatie bewijst Tiny Legs Tim dat hedendaagse blues veel meer kan zijn dan het herkauwen van de bestaande vormen. Hij ontwikkelde op korte tijd een zeer persoonlijke stijl en inhoudelijk overstijgt hij moeiteloos alle clichés. Aan de basis van deze levensechte originele blues ligt een waar “crossroad” verhaal dat leest als een medische thriller. De naam Tiny Legs Tim is dan ook een knipoog naar zijn tengere gestalte en smalle benen: een gevolg van vele chirurgische ingrepen en een jarenlange overlevingsstrijd.

De voorbije jaren trok Tiny Legs Tim met zijn One Man Blues Band naar clubs en festivals over zowat het volledige Europese continent, hij speelde het voorprogramma van Peter Doherty, John Mayall, The North Mssissippi Allstars, Graham Parker, Bombino en Ian Siegal.

Denk bij The Rhythm Junks aan pickles. Pickles zijn de lekkere combinatie van drie ogenschijnlijk onverzoenbare groenten: augurken, bloemkool en zilveruitjes. Bij The Rythm Junks is dat net zo. De drie leden verschillen aanzienlijk qua muzikale achtergrond, ze hebben onder meer jazz, pop en rock, blues, folk, roots en soul in de genen. The Rythm Junks, dat zijn de harmonica's en stem van frontman Steven De bruyn, de bas van Jasper Hautekiet (Admiral Freebee, The Bony King of Nowhere) en Tony Gyselinck op drums (The Pebbles, Toots Thielemans, Dave Pyke).

The Rythm Junks stonden op de meeste uiteenlopende podia ter wereld, van Gent Jazz en North Sea Jazz over Dour tot festivals in Nairobi, Shanghai en Japan. Hoog tijd dus om ze ook in Wilrijk op je los te laten. Join the bus!

Naar aanleiding van het concert van The Rhythm Junks in cc De Kern, stelden we Steven nog enkele vraagjes: 

Wanneer en hoe heeft de mondharmonica-microbe jou te pakken gekregen?

"Wel als kind lag er een chromatische mondharmonica in de knutselkast van mijn moeder, maar wij waren met véél kinderen thuis en zij had niet graag dat we daar allemaal op lagen te spelen.
Dus smokkelde ik die af en toe mee naar mijn kamer en speelde er wat vrije impro op. Was dat eigenlijk haast vergeten toen ik op 21-jarige leeftijd iemand een diatonische harmonica hoorde spelen en toen dacht, wauw wat een klank, dat wil ik ook kunnen spelen. Heb er toen meteen eentje gekocht en ben verwoed beginnen toeteren."

The Rhythm Junks bestaan al 10 jaar, wat is het meest memorabele optreden dat jullie hebben meegemaakt?

"Daar komen héél wat concerten voor in aanmerking maar het bijne door een storm weggeblazen podium op het Jazz festival in Shanghai en 6000 mensen die zich met vuilzakken beschermden tegen de regen en bleven wachten en allemaal rechtveerden op het moment dat wij begonnen te spelen, dat was magisch!"

Mogen we in cc De Kern al nummers verwachten van het nieuwe album dat in de maak is?
"Absoluut, we gaan er zeker al een aantal voor het publiek gooien."

Welke platen hebben je als muzikant beïnvloed?

All my love in vain - Sonny Boy Williamson
Kind of Blue - Miles Davis
The Laughing Stock - Talk Talk
Sparklehorse - Good Morning Spider
Mulatu of Ethiopia - Mulatu Astatke
en vele vele andere!

 

www.tinylegstim.com
www.therhythmjunks.com 

 


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • vroegboekprijs (t.e.m. 7 augustus 2015, 16 uur): 9 euro
  • voorverkoop: 10 euro
  • kassa: 12 euro