Eddy et les Vedettes

Chansons Fatales - Dernière

Hoe fataal was Edith Piaf voor Yves Montand, Georges Moustaki en Charles Aznavour?
Wist je dat Gilbert Bécaud, Serge Gainsbourg en Sacha Distel voor één en dezelfde schone vielen? Wie was zij? En wie was Mathilde voor Jacques Brel?

Na het bejubelde Chanson. Une Belle Histoire, met schrijver Bart Van Loo, (ons publiek hier brak het kot af!) is er nu Chansons Fatales waarin Eddy en zijn vedetten een ode brengen aan de duivelse dames van het Franse lied. Juliette Gréco, Edith Piaf, Françoise Hardy, Jane Birkin en andere Brigitte Bardots deden als onweerstaanbare femmes fatales niet alleen ontelbare harten op hol slaan. Ze betoverden ook hun mannelijke collega’s. Chansons Fatales brengt les petites
histoires des grandes dames. Hierbij vervallen Les Eddy’s niet in sensatiezucht, maar presenteren ze zwoele, bijwijlen wufte chansons van de bovenste plank, comme d’habitude. En om al die hartstocht extra opwinding in te blazen, wordt de band uitgebreid met een blazerssectie hors catégorie.

Frontman Frank Mercelis en zijn kompanen slagen erin “Franse klassiekers als nieuw te laten klinken” (De Volkskrant). De Morgen vindt Eddy et les Vedettes “aanstekelijk en ontroerend”. En Trouw schrijft dat er in Frank Mercelis net zo goed een France Gall, een Jacques Brel als een Charles Aznavour schuilt. Oordeel
zelf en laat je leiden door steengoede chansons en muzikanten die hun sporen verdienden bij El Tattoo del Tigre, Laïs, Nathalie Meskens, Admiral Freebee, Gabriel Rios en Think Of One.


Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 16 euro
  • voorverkoop: 14 euro
  • vroegboekprijs (t.e.m. 11 augustus 2017): 13 euro