Cavaconcert: Balder Dendievel & Lucas Blondeel

Erinnerung... (hobo en piano)

Balder Dendievel (°Oostende, 2002), begon op 4-jarige leeftijd met vioollessen bij zijn moeder Kristien Devolder, zelf professioneel muzikante. Toen Balder 5 jaar werd schakelde hij over op hobo. Hij kreeg les van Jan Wauters in het Stedelijk Conservatorium van Brugge, waar hij ook slagwerk en orgel volgde. Op zijn tiende ging Balder met het Jeugd en Muziek Orkest Oost-Vlaanderen op concertreis naar het Verenigd Koninkrijk. Daarna was hij nog 4 jaar actief in dit orkest, eerst als tweede en later als eerste hoboïst. 

Lucas Blondeel (°Brussel, 1981) studeerde bij Levente Kende en Heidi Hendrickx in het Koninklijk Vlaams Muziek Conservatorium in Antwerpen, waar hij in juni 2004 de graad van Meester in de Muziek behaalde met de grootste onderscheiding. Hij vervolmaakte zich in Berlijn, aan de Universität der Künste bij Professor Klaus Hellwig en is daar ondertussen ook Professor in de Muziek. Hij is bij ons concertpubliek vooral bekend van het succesvolle pianoduo Callot-Blondeel (Klara, Bozar, deSingel, Concertgebouw…).

Samen brengen ze werken van Francis Poulenc , Benjamin Britten, Johannes Brahms (waaronder Erinnerung) en Pavel Haas.

Lucas Blondeel speelt Schubert

Balder Dendievel in Het Vleeshuis, Antwerpen

Praktisch

 afbeelding ringleiding afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 12 euro
  • voorverkoop: 10 euro
  • kansentarief: 2 euro

Extra

Na elke voorstelling kunnen de concertgangers genieten van de uitstekende en sprankelende bubbels, u aangeboden in samenwerking met Swaf. Kom na het concert zeker mee genieten van deze bubbels.