Afrika Filmfestival - Capharnaüm

Nadine Labaki

Cinema De Kern ontvangt voor de tweede keer het Afrika Filmfestival, dat vanuit Leuven is uitgegroeid tot een van de belangrijkste festivals van Afrikaanse film in Europa. Afrika Film Festival wil van 26 april tot 11 mei meer Afrikaanse films vertonen in de bioscopen en andere media en het publiek confronteren met nuancerende beelden van Afrika in al zijn aspecten.

VOORFILM:

M Kitwana’s Journey
Ng’endo Mukii – 2018 – KEN – 6 min. - kortfilm
Dit is het verhaal van een jongen genaamd Kitwana, een jongen die lachte en speelde, naar school ging en alle dingen deed die kinderen doen. Op een dag zou het leven van Kitwana veranderen en niet ten goede, maar dit wist geen enkel lichaam.

HOOFDFILM:

Capharnaüm
Nadine Labaki – 2018 - LBN - 123 min. - drama - met o.a. Zain al Rafeea & Yordanos Shiferaw
In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Op de vraag van de rechter: " Waarom klaag je je ouders aan?", antwoord Zain: "Omdat ze me op de wereld gezet hebben!". Capharnaüm vertelt het onwaarschijnlijke verhaal van dit kind op zoek naar zijn identiteit en dat rebelleert tegen het leven dat hem opgelegd wordt.


Praktisch

afbeelding a-kaart
prijzen
  • kassa: 7 euro
  • voorverkoop: 6 euro

Bekijk ook eens:

Afrika Filmfestival - Il a déjà tes yeux

Lucien Jean-Baptiste

ma 29 apr 2019 - 14.30 uur

Paul en Sali zijn gelukkig getrouwd. Omdat ze geen kinderen kunnen krijgen besluiten ze een kindje te adopteren. Op een dag krijgen ze eindelijk een bericht dat hun adoptieaanvraag is goedgekeurd. Ze worden de ouders van Benjamin, een zes maanden oud jongetje met blauwe ogen en blond haar.

Afrika Filmfestival - Congo Lucha

Marlène Rabaud

ma 29 apr 2019 - 20.15 uur

Toen Congo zich in een crisis stortte, volgde regisseur Marlène Rabaud gedurende bijna drie jaar de strijd die de jongeren van de La Lucha-beweging leidden vanuit de stad Goma. Een strijd voor de verkiezingen en tegen de voortzetting van de macht van Joseph Kabila.