BurenGeluk

Corona schudde de wereld door elkaar. Bijna 1,5 jaar lang hielden we onszelf op afstand en knaagde de onzekerheid aan onze levens. Tijdens opeenvolgende lockdowns vielen we noodgedwongen terug op onszelf, opgesloten in huis en tuin. Maar corona zorgde ook voor lichtpuntjes. We ervoeren hoe weerbaar we waren, pasten flexibel onze levens aan én keken met een vernieuwde blik naar de omgeving waarin we leefden.

Beter een goeie buur dan een verre vriend bleek een waarheid als een koe. Talloze Antwerpenaren hebben hun buren door corona geholpen. Ze maakten praatjes aan de voordeur of deden boodschappen voor elkaar. 

Voor wie zijn buren welgemeend dank je wel wil zeggen voor hun inzet en vriendschap, is er nu BurenGeluk: een korf vol mooie concerten, straffe voorstellingen en de schoonste film van eigen bodem, aangeboden door de verzamelde Antwerpse cultuurcentra.

Kies een voorstelling naar keuze en nodig je buren uit voor een heerlijk avondje uit. Per ticket aan volledige prijs, kan je tot twee burentickets bestellen aan 50%.

RESERVEREN? Je kan voor BurenGeluk reserveren via mail: kern@antwerpen.be.  Vermeld daarin duidelijk naar welke voorstelling je wil komen kijken en hoeveel tickets je wenst. Hou er rekening mee dat we van al je buren gegevens nodig hebben (naam, adres en telefoonnummer). 

In De Kern kan je komen kijken naar de volgende voorstellingen:

Pak de Poen! (7+)

Compagnie Barbarie

wo 29 sep 2021 - 14.30 uur

Kom je verrijken op de meest hebzuchtige show van het jaar! Want in Pak de Poen kunnen kinderen geld verdienen. Véél geld. En daar kan je als (groot)ouder natuurlijk alleen maar van dromen.

Frank Focketyn, Evgenia Brendes en Philippe Thuriot

De Vijfde van Ludo

vr 1 okt 2021 - 20.15 uur

De Vijfde van Ludo is een voorstelling geïnspireerd door Ludwig van Beethoven, over onvervulde dromen en doof zijn voor elkaar. De toeschouwer wordt meegesleurd in de emotionele rollercoaster van twee eenzame mensen op zoek naar een klein beetje liefde en geluk in een keiharde wereld die nooit naar

William Boeva

B30VA

do 14 okt 2021 - 20.15 uur

William Boeva is 30 geworden. Dertig. Toen we hem vroegen wat hij daarvan vond, riep hij: “Ik ben nog altijd jong!” Daarna bekogelde hij ons met flippo’s en Pokémonkaarten.

Jef Neve

Mysterium

vr 15 okt 2021 - 20.15 uur

In een wereld waar alle data en (fake?) feiten heel direct beschikbaar zijn heeft pianist Jef Neve nood aan het mysterie: respect en een diepe buiging voor de schoonheid van het ongekende, het bevrijdende plezier van kinderlijke naïviteit, het witte laken van sereniteit.

Rookie

Lieven Van Baelen

di 26 okt 2021 - 14.30 uur

Rookie volgt het verhaal van Nicky, een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen.

Rookie

Lieven Van Baelen

di 26 okt 2021 - 20.15 uur

Rookie volgt het verhaal van Nicky, een jonge ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder pur sang. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. Zijn wereld stort onverwachts in wanneer hij door een ongeval nooit meer zal kunnen racen.

Cavaconcert: Thomas Boodts & Antje De Boeck

Frédéric Chopin & George Sand

zo 7 nov 2021 - 11.00 uur tot zo 7 nov 2021 - 12.00 uur

Antje De Boeck duikt voor u in briefwisselingen, gedachten en dagboekfragmenten en brengt het verhaal van George Sand, minnares van Frédéric Chopin, vertolkt door Thomas Boodts...