MIJN ONVERTELDE LEVEN • GRACE JONES
‘ Sex, drugs en disco.. maar dan wel met een rock’n’roll gehalte om U tegen te zeggen. Ze springt dikwijls van de hak op de tak maar dat is niet erg, op de hakken en de takken van miss Grace is het altijd feest. Toch krijg je ook haar andere persoonlijke en huiselijke kant te zien en ondertussen reis je echt de wereld rond met La Jones als gids. Love it!’ (Luther)

 

PULP FICTION • QUENTIN TARANTINO
‘Samen met de dochter van 15 naar deze Tarantino-must gezien en beiden uitzonderlijk genoten. Als je dan nadien de vinyl soundtrack van de film op de draaitafel kan leggen (inclusief de beroemdste gesprekjes uit de film) is het dubbel genieten …’ (Luther)

 

GO SET A WATCHMAN • HARPER LEE
‘Na de klassieker To kill a Mocking Bird haar tweede klassieker. Een boek dat volgens mij niet anders dan in het Engels gelezen kan worden. Je reist onmiddellijk naar het zuiden van Amerika in de jaren ’50. En nu kan ik eindelijk zeggen dat ik van één auteur alle romans gelezen heb.’ (Kristof)

 

MERCY ON ME • NICK CAVE
‘De graphic novel van Reinhard Kleist over Nick Cave ‘Mercy on me’ was ook zeer de moeite. Kan ook zijn dat ik gewoon teveel hooked ben aan Nick Cave die ge-wel-dig was op Werchter afgelopen editie.’ (Kristof)

 

ZES MAANDEN IN DE SIBERISCHE WOUDEN • SYLVAIN TESSON
‘Verkoelende lectuur tijdens snikhete dagen over vrijwillig kluizenaarschap aan het ijzige Bajkalmeer. Aanrader!' (Mathias)

 

THE BOY ON THE BRIDGE • M.R. CAREY
‘De prequel van de ondertussen verfilmde 'Girl with all the gifts' over een post-apocalyptisch Engeland waar de grenzen van wat het is om mens te zijn, worden bekeken. Ja, het is een zombie-boek maar een zombie-boek dat vlot leest en waarbij je nooit écht kan zeggen wie nu de 'goede' of de 'slechte' zijn. Kan afzonderlijk gelezen worden, maar persoonlijk heb ik er van genoten eerst 'The Girl with all the Gifts' te hebben gelezen.’ (Elke)

 

YOUR NAME
‘Vorige zomer ontdekt in Japan! Overal waar je keek, was er wel iets te zien over deze animatiefilm. Uit nieuwsgierigheid hebben we hem dan ook gezien en ik moet zeggen - wow! Ja, ik ben een fan van Japanse animatiefilm maar deze is een toppertje. Een liefdesverhaal zoals je Japanners ze zo mooi kunnen vertellen. Twee jonge mensen worden op een ochtend wakker en ontdekken dat ze in een ander lichaam zitten. Stilaan komen ze meer en meer over elkaar te weten en gaan ze naar elkaar (of zichzelf) zoeken.’ (Elke)

 

DIT ZIJN DE NAMEN • TOMMY WIERINGA
Tommy Wieringa komt langs in 2019. (Marijke)

 

DE DONKERE GETALLEN • LUC DESCAMPS
‘De eerste in een reeks van 10. Een beetje zoals Harry Potter op Vlaamse wijze. Spannend, leuk en goed gevonden. Leeftijd: +10 j.’ (Marijke)

 

DE ECHT AARDIGE RECHTERS • MARK TIJSMANS
‘Wiet Waterlander en zijn vrienden maken allerlei avonturen mee. Soms echt grappig en met veel onderhuidse toespelingen op de Rechtvaardige rechters.’ (Marijke)

 

DANK U, HEREN: VIJF VROUWEN OVER ELSSCHOT • ERIK VLAMINCK
‘Eric Vlaminck las de biografie van Willem Elsschot en schreef 5 boeiende theatermonologen. (voorgelezen in WZC)’ (Marijke)

 

LAS HIJAS DE ABRIL
‘De dochters van Abril. Een Argentijns drama over moederliefde (!?!). Na zijn film "Despues de Lucia" (na Lucia) een nieuw verhaal over hoe mensen elkaar de duivel kunnen aandoen.’ (Marijke)

 

LE PETIT DEBORSU NAMEN • CHRISTOPHE DEBORSU
‘Alles wat je weten wil over de mooie stad Namen. Tips van een insider. Het geeft je echt goesting om de stad te gaan verkennen.’ (Marijke)

 

A UNITED KINGDOM
‘Het waargebeurde verhaal over de koning van Botswana die, tegen alle vooroordelen in, trouwt met een Engelse vrouw en de onafhankelijkheid van zijn land bewaart ondanks de Britse koloniale arrogantie.’ (Marijke)

 

AANTEKENINGEN OVER HET VERPLAATSEN VAN OBELISKEN • ARJEN VAN VEELEN
‘Ontroerende ode aan de vriendschap, mijmeringen over onze sterfelijkheid.’ (Tom)

 

DE ACHT BERGEN • PAOLO COGNETTI
‘Terechte hype.’ (Tom)

 

ROCK N ' ROLL
‘Franse midlife-komedie met Marion Cotillard.’ (Luc)

 

THE HITMAN'S BODYGUARD
‘Hilarische chemie tussen Ryan Reynolds en Samuel L. Jackson.’ (Luc)

 

I, TONYA
‘Aanrader.’ (Luc) ‘Gewoonweg top!’ (Elke)


Praktisch

prijzen
  • kassa: 10 euro
  • voorverkoop: 8 euro