Boekstart • Interactief voorlezen met baby’s en peuters

Boekstart-vorming

In oktober gaat Boekstart van start (meer info vind je op www.boekstart.be). Via de Huizen van het Kind worden dan twee boekpakketten mee gegeven aan de ouders en wordt er, in samenwerking met Bibliotheek Bist, gewerkt rond het belang van interactief voorlezen met baby’s en peuters. Wij bieden gratis een vorming aan voor iedereen die hierin geïnteresseerd is.

Boekstart-vorming ‘Interactief voorlezen met baby’s en peuters’

Doelstelling:
De deelnemers begrijpen het belang van interactief voorlezen bij baby’s en peuters (0 tot 2,5-jarigen), weten wat het inhoudt en zijn in staat om met de opgedane kennis en vaardigheden een voorleeswerking uit te bouwen en collega’s en medewerkers te inspireren en ondersteunen met betrekking tot interactief voorlezen.

Inhoud:
De leesontwikkeling van baby’s en peuters; interactieve voorleesvaardigheden en het organiseren van het interactief voorlezen; het boekenaanbod voor baby’s en peuters; interactief voorlezen en taalontwikkeling; wat verzin je bij baby- en peuterboeken. Er wordt aandacht besteed aan voorlezen in een diverse en meertalige context. Rode draad doorheen de vorming is het beleven en stimuleren van leesplezier.

Methodiek:
Interactieve sessies in kleinere groepen: combinatie van doceren, bekijken en analyseren van filmmateriaal, oefeningen en ervaringsuitwisseling. Tussen de 2 sessies krijgen de deelnemers een huiswerkopdracht.

Begeleider: Mia Kluysse (Linc vzw)
Praktisch

 afbeelding ringleiding vlieg afbeelding afbeelding a-kaart afbeelding moeilijkheisgraagd
prijzen
  • gratis

Extra

Duur van de vorming: 2 x 3 uur (verplicht beide sessies samen te boeken en te volgen)
Locatie : Gemeenschapscentrum Wilrijk, zaal Oosterveld + Elsdonk
Inschrijven via e-mail