Bibliotheek Bist


Alle Antwerpse bibliotheken zijn open. Hou rekening met deze maatregelen:


Bib langer open dankzij onbemande uren | Infosessies: elke zondag in juni | om 10 en 11 uur

Volg een infosessie om je toegang te activeren.

Bib Bist langer open

  • Je hoeft je niet meer te haasten om na je werk nog even de bib te passeren. En je kan ook op zondag je kinderen meenemen voor een uitstapje naar de bib. Hoe dan precies? Bibliotheek Bist is ook toegankelijk buiten de vaste openingsuren. De bib experimenteert op die manier met onbemande uren.


Toegang aanvragen

  • Ben je lid van de bibliotheek, 18+, en zonder openstaande bibschulden? Dan kan je gratis gebruik maken van de extra openingstijden. Minderjarigen enkel onder begeleiding van een geregistreerde ouder, grootouder of voogd. Je kan de deuren eenvoudig openen met je A-kaart.
  • Je dient je wel op voorhand te registeren (uitleg over werking + gebruiksvoorwaarden aanvaarden) in de bib. 
    Dan kunnen we jouw toegang in orde maken.


Infosessies

  • Voor geïnteresseerde bezoekers biedt Bib Bist infosessies aan op volgende tijdstippen:
  • Elke zondag in juni | om 10 en 11 uur

Bibliotheek Bist in coronatijden

Birgit, bibliothecaris vertelt: "Het nieuws dat bibliotheken open kunnen blijven in deze moeilijke coronaperiode was voor velen onder ons een hele opluchting. Tijdens de eerste coronagolf wisten we totaal niet wat er op ons afkwam en hebben we met z’n allen heel snel alles moeten dicht doen. Bibliotheken zijn dan gestart met een afhaalbib zodat we toch nog een beperkte service konden leveren. Gelukkig zijn we na 2 maanden terug open gegaan mits het in acht nemen van verschillende coronamaatregelen: mondmasker dragen, handen ontsmetten, de juiste looprichting hanteren, enz … vele van onze klanten waren ontzettend blij dat we terug open waren. Langzaamaan hebben we een manier gevonden waarbij iedereen zich comfortabel kan voelen, zowel de klanten als de bibliotheekmedewerkers. Voor velen onder hen is het ook niet altijd eenvoudig. Maar met de juiste spirit, een sterk team, veel collegialiteit én het naleven van de juiste afspraken slagen we er wél in om onze klanten tegemoet te blijven komen. We hopen dat we nog lang op deze manier verder kunnen blijven werken, maar het blijft natuurlijk afwachten."

Studente Bruna: ”Ik ben heel blij dat de bib nog open is, in de universiteitsbibliotheek kan ik niet meer terecht en thuis is het erg moeilijk om te studeren omdat daar te veel afleiding is.”

Collega Paul: “Soms is het moeilijk als klanten geen begrip tonen voor het dragen van een mondmasker, dat maakt het soms lastig. Maar gelukkig bestaat er veel collegialiteit in ons team, en springt iedereen bij daar waar het nodig is.”

Collega Elke: “Ik heb nu al zoveel nieuwe dingen bijgeleerd. Zo kan ik nu makkelijker een glimlach herkennen achter een mondmasker."Ben je op zoek naar leestips, leesplekken of literaire activiteiten, of wil je zelf leesplezier delen?


'Derde Beste Bibliotheek van Vlaanderen en Brussel 2019/2020'

'Een fijne plek om te vertoeven met een uitstekende collectie en aandacht voor details. Door inzet van vrijwilligers staat de bibliotheek bovendien in nauw contact met de buurt.'