Het najaar van 2021 wordt swingend! VRT Bigband komt met een nieuw programma: een theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop. De bewoners rond De Kern konden hem in volle Corona-tijd aan het werk zien met een hartverwarmend concert op het dak van onze schouwburg.

Na enthousiast onthaalde producties als Back To Swing - a Tribute to Sinatra, de prachtige Sacred Concerts van Duke Ellington en 100 jaar Ella Fitzgerald, komt de VRT Bigband met een nieuw programma: een theatertour met niemand minder dan Bent Van Looy, een unieke stem uit de Vlaamse pop.

De muzikale samenwerking tussen de Bigband en Van Looy begon in 2017, toen hij door Radio 2’s De Eregalerij werd gevraagd om van het nummer Wat een leven van Louis Neefs een nieuwe versie op te nemen. Hij zei daar toen over: “Ik zong nog niet vaak in het Nederlands omdat je daar moeilijker mee in het buitenland kan toeren. Maar dit nummer was een unieke kans. Bovendien droomde ik er altijd al van om op te treden met een big band. Deze gelegenheid kwam op het juiste moment”.

Het nummer werd een geslaagde hommage aan de grootste ambassadeur van de Vlaamse kleinkunst en stond tien weken lang in de Vlaamse Top 50. Volledig in de geest van Louis Neefs neemt Bent Van Looy dit keer zijn eigen nummers en die van zijn helden onder handen. Voor deze gelegenheid krijgen enkele van Bents songs een nieuw arrangement en hier en daar een Nederlandse toets. Verwacht je aan een gevarieerd programma met verder ook originele, Engelstalige teksten van Van Looy onder begeleiding van de swingende blazers en de stomende ritmesectie van de VRT Bigband.

Praktisch

afbeelding a-kaart
genre
prijzen
  • kassa: 24 euro
  • voorverkoop: 22 euro