Belpop Bonanza Route

Belpop-duo verkent muzikaal Wilrijk

Gek op vaderlandse popmuziek? Dan ken je ongetwijfeld het Belpop Bonanza-duo Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) en Jan Delvaux. Zij goten het Wilrijkse muzikale erfgoed in een Belpop-wandeling.

Jan Delvaux moest alvast niet diep graven om Wilrijkse popgeschiedenis te vinden: “Wilrijk is een plek waar legendes worden geboren. Letterlijk zelfs, want half musicerend Antwerpen zag het levenslicht in de kraamkliniek. Wilrijk is - onder meer - Ferre Grignard, Jazz Middelheim, Boogie Boy, ‘Annabel’ van Hans De Booij, Kapitein Winokio en ‘Beats of love’ van Nacht und Nebel. Het is ook de plek waar heel wat sterren begraven liggen. Want begraafplaats Schoonselhof ligt - grotendeels - op grondgebied Wilrijk.”

Ben je benieuwd naar al deze Wilrijkse Belpop-weetjes? Vanaf 11 juli staat de wandeling online. Alles wat je dan nodig hebt, zijn een fiets of stapschoenen, en een smartphone. Op verschillende locaties hangt een bordje met een QR-code. Achter elke code wacht een mooi verhaal in woord en beeld. Binnenkort vind je op deze pagina een overzicht van de locaties.


Praktisch

Extra

De Belpop Bonanza Route kan je HIER downloaden.